Mamadepot schenkt aan acht jeugdverenigingen elk 1.000 euro

Op de foto zien we een delegatie van de jeugdwerkingen samen met de leden van de stuurgroep Rita Vandenabeele, Herlinde Blockeel, Joke Fossaert, Greet Demeulenaere, Charlot Vancoillie, Elke Bruwiere, Sofie Van Overbeke, Ingrid Vanvelthoven, Nancy Huyghe en Lies Vercruysse.(foto EVG) © (foto EVG)
Redactie KW

De jeugdverenigingen uit Hooglede en Gits werden door het Mamadepot uitgenodigd en brachten hen heuglijk nieuws. De acht jeugdverenigingen kregen elk een cheque overhandigd van maar liefst 1000 euro. Het Mamadepot wou hun opbrengsten graag schenken aan de lokale gemeenschap.

Het Mamadepot werd zo’n twee jaar geleden opgestart en kent een groot succes. Je kunt er leuke tweedehandsspullen terugvinden voor kinderen en jongeren. “Iedereen kan bij ons spullen doneren of ze aan een spotprijsje kopen. Per openingsmoment hebben wij tussen de 40 en 60 betalende klanten, wat we twee jaar geleden nooit hadden durven dromen. Onze opbrengst gebruikten we eerst vooral voor onze interne werking maar algauw konden we ook verjaardagspakketten of communiepakketten uitwerken voor kinderen in een kwetsbare situatie. Vandaag is het Mamadepot in staat om verder te gaan en aan acht jeugdwerkingen elk 1.000 euro te schenken. We doen dit omdat we jeugdverenigingen graag ondersteunen bij de start van het nieuwe werkjaar in september. Op die manier geven we hen een duwtje in de rug. Het is de bedoeling dat ze onze gift gebruiken binnen hun lokale werking ten gunste van alle leden van de vereniging. We vragen enkel dat de verenigingen een foto of filmpje doorsturen van hoe zij onze gift spendeerden. Op die manier kunnen wij ook onze klanten en vrijwilligers laten meegenieten van het resultaat van twee jaar Mamadepot Hooglede”, aldus trekker van het Mamadepot Nancy Huyghe.

“Verder wil ik ook nog benadrukken dat ons project in de eerste plaats enkel en alleen kan slagen door onze klanten die spullen doneren en ook duurzame aankopen doen. Ook de helpende handen van de vele vrijwilligers zijn onmisbaar alsook de partners waarmee we samenwerken zoals het gemeentebestuur Hooglede voor de bruikleenovereenkomst van het gebouw, Ferm voor het concept en de ondersteuning bij de uitbouw van het Mamadepot, Huis van het Kind voor de samenwerking en concept van het Mamacafé, de collega’s van de Fietsbieb voor de gezamenlijke openingsmomenten iedere eerste zaterdag van de maand en de Poestlijn voor het onderhoud van ons gebouw. Mede dankzij hen zijn wij in staat om vandaag Chiro ’t Geetje, Chiro De Pretmakers, Chiro St. Joris, Chiro De Kadullekes, KLJ Gits en Hooglede, Scouts Gits en Speelplein Zoeber elk een cheque van 1000 euro te overhandigen”, aldus de leden van de stuurgroep van het Mamadepot. Wie zich graag wil engageren als vrijwilliger kan zich aanmelden via mamadepothooglede@gmail.com . (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier