Luna De Vlam is derde eredame Miss Fashion Benelux 2022 en Miss Photogenic

Luna De Vlam zal de nieuwe Miss Fashion met plezier ondersteunen. © GF
Redactie KW

Zaterdagavond 28 augustus vond de verkiezing Miss Fashion Benelux 2022 plaats in Antwerpen. De Oudenburgse Luna De Vlam, trouwens de enige West-Vlaamse deelnemer, werd derde eredame en werd ook verkozen tot Miss Photogenic, een titel die haar heel veel plezier doet.

Na een jaar van enorme inzet, nieuwe vriendschappen, nieuwe doelen opstellen en grenzen verleggen is het doek gevallen. Voor Luna De Vlam (21) werd een droom werkelijkheid en mag ze met trots terugblikken op haar parcours.

“Tijdens de show viel Luna al in de prijzen. Door de fotografen werd ze verkozen tot Miss Photogenic 2022. Het was dan nog nagelbijten tot op het einde. Toen ze hoorde dat ze derde eredame was, kon Luna haar blijdschap niet verbergen. Mijn dochter brengt dus twee schitterende kroontjes mee naar Oudenburg”, zegt trotse papa Sven De Vlam.

Autisme

“De voorbereidingen in aanloop van de verkiezing waren enorm, vele kilometers verplaatsen doorheen het land, uren en zelfs dagen achter een naaimachine werken, campagne voeren, fotoshoots … Maar Luna nam dat er allemaal graag bij want ze had een doel. En dat doel was niet alleen de verkiezing, maar ook jongeren met een beperking uit de schaduw te halen.

Ze nam het voortouw om jongeren te interviewen met autisme, albinisme, geboren met een fysieke beperking”, aldus nog papa Sven.

“Luna wil een rolmodel zijn voor deze jongeren en brengt dit in de schijnwerpers. Zelf heeft Luna een autismespectrumstoornis. Ze is nu nog meer gemotiveerd om in haar engagement voor deze jongeren verder te gaan.”

Wervelende show

Er stonden 25 finalisten op het podium te glunderen. Naar de aanloop van het gala konden de dames punten sprokkelen. Deze punten werden dan in de finale verrekend waarbij de dames het beste van zichzelf gaven in een wervelende goed georganiseerde show. Een jury bestaande uit heel wat deskundigen gaf de doorslag.

Het kroontje van Miss Fashion 2022 ging naar Julie Mortier uit Oudenaarde. Het is de bedoeling van Luna om als derde eredame de nieuwe miss bij te staan in haar opdrachten.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier