Lottobiljet met zes juiste cijfers maakt 66 spelers van Pinocchio blij

Ludwina Duyck en haar dochter Els Verscheure, die ook dagelijks in de winkel te zien is, zijn superblij dat hun lottogroep gewonnen heeft. © Nele
Redactie KW

Een grote groep lottospelers die wekelijks hun kans wagen bij de lottopot van dagbladhandel Pinocchio in Zwevezele wonnen samen 3 miljoen euro. De zes juiste cijfers kwamen tevoorschijn bij de trekking van zaterdag 11 juli.

Bij dagbladhandel Pinocchio op de Hille kan je al jarenlang op de lotto spelen. Veel klanten wagen wekelijks hun kans met een deelname van amper 2,50 euro. Op zaterdag 11 juli was het hun geluksdag. Met zes juiste cijfers rijfde de groep als enige winnaar in rang 1 iets meer dan 3 miljoen euro binnen.

Ongeloof

“De wekelijkse lottopot was gevuld met een totaalbedrag van 3.017.212 euro”, vertelt Ludwina Duyck die de dagbladhandel uitbaat. “Bij de trekking van zaterdag 11 juli waren wij de enigen met zes juiste cijfers. Het gaat hier om 66 spelers en dat komt neer op 45.715 euro per winnaar.”

“Ik ben alvast heel verheugd dat wij de grote prijs gewonnen hebben. Het is fantastisch om dergelijk nieuws aan mijn klanten over te maken. Nog niet iedereen is op de hoogte. Wanneer ze binnen in de winkel stappen en vragen of we gewonnen hebben, dan reageren ze vol ongeloof. En toch is het zo. Wij hebben met onze groep gewonnen.”

Geluksjaar

Het is niet de eerste keer dat Pinocchio bij de winnaars hoort. Dit is nu de vierde keer. Rond het jaar 2010 wonnen ze drie keer op rij. Dit jaar blijkt het opnieuw een geluksjaar wat het lottospelen betreft.

“Samen met mijn echtgenoot werd ik maandag uitgenodigd bij de Nationale Loterij in Brussel. Daar werden alle gegevens gecontroleerd. De ontvangst was heel aangenaam en verrijkend. Vanaf nu kunnen wij opnieuw beginnen met een nieuwe lottopot. En wie weet, komen wij ooit nog eens naar voor met zes juiste cijfers.” (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier