Loppemse hondenschool dringend op zoek naar nieuwe locatie

Penningmeester Patrick Vanhaecke en voorzitter Albert Van Dale aan de hondenclub in de Oude Ieperweg in Loppem. "Wij zijn dringend op zoek naar een nieuwe locatie voor onze 300 leden." © foto BC

De toekomst van hondenclub Hond & Gezel staat op losse schroeven. De eigenaar van de pleinen en het clubhuis heeft zelf plannen met zijn grond, dus moet de club na 27 jaar een nieuw onderkomen vinden. En dat tegen december. “Wij zitten met de handen in het haar. De gemeente heeft geen terrein dat wij mogen gebruiken, dus is onze laatste hoop iemand te vinden die een weide voor ons ter beschikking heeft.”

Voorzitter Albert Van Dale uit Sint-Michiels en penningmeester Patrick Vanhaecke uit Loppem zetten alles op alles om een nieuw onderkomen te vinden voor Hond & Gezel. De hondenclub heeft al 27 jaar vaste stek aan de Oude Ieperweg 28 in Loppem, maar nu heeft de eigenaar zelf plannen met het domein. “We zijn zeer tevreden dat we de pleinen met het clubhuis zoveel jaren konden huren. Dit was een uitzonderlijke mooie locatie voor onze hondenschool. Maar nu komt daar dus een einde aan. Tegen december moeten we een nieuwe locatie zoeken voor onze club en dat is niet evident”, begint penningmeester Patrick Vanhaecke.

Geen plaats

“We hebben de gemeente Zedelgem al gecontacteerd, maar men gaf te kennen dat er voor ons geen mogelijkheden zijn op het grondgebied Zedelgem. De gemeente heeft ook geen connecties op het grondgebied die ons zouden kunnen helpen aan een locatie. Spijtig, wij hadden in eerste instantie gedacht dat er voor ons misschien plaats was aan de parking en de looppiste van de voormalige kazerne of misschien aan de Groene Meersen, maar dat is dus niet zo. We hebben ook al de omliggende gemeenten gecontacteerd, maar ook daar was het antwoord negatief. Er is compleet niets. We zitten met een serieus probleem.”

Hond & Gezel is met 300 leden een van de grootste hondenclubs van België en claimt de grootste beloningsgerichte hondenschool van Vlaanderen te zijn. “Wij hebben meerdere Belgische kampioenen in onze rangen en leden die deelnemen aan internationale wedstrijden. Onze leden zijn bijna allemaal mensen uit de streek, waar moeten die mensen straks naartoe? Wij willen onze leden allerminst in de steek laten, vandaar dat we een oproep lanceren. Misschien kunnen we op die manier wel iemand bereiken die een stuk grond van ongeveer een halve hectare ter beschikking heeft die wij kunnen huren. Liefst in Zedelgem, want we zouden graag verankerd blijven met onze gemeente, maar het mag ook in een van de omliggende gemeentes zijn.”

Hondsvriendelijk

Bij Hond & Gezel kunnen de leden terecht voor gehoorzaamheid, agility – ofwel jumping voor honden, schoonheid en hoopers. “Bij ons is er geen plaats voor agressie of brutaliteit. We trainen op een hondsvriendelijke manier. We voeden niet alleen de honden op, maar ook hun baasjes. Wij zijn een mooie club, geen klein hobbyclubje met enkele leden. De volleybal, de krachtbal en het voetbal hebben alle middelen in Loppem, er moet toch ook iets te regelen zijn voor ons zodat wij ook onze sport kunnen beoefenen”, vraagt Patrick Vanhaecke zich luidop af. “En als je ziet wat voor een bedrag er wordt neergeteld voor het kunstgrasveld op de Groene Meersen in Zedelgem…”

Wie Hond en Gezel kan helpen, mag contact opnemen met voorzitter Albert Van Dale op 0476 54 70 33 of via hond.en.gezel@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier