Lokaal bestuur bedankt zijn trouwe medewerkers: “Dat pensioen is toch aanpassen”

We zien Jacques Blanckaert, Johan Albrecht, Rudi Mares, Dries Decorte, Karolien Avonture, Jean-Pierre Mouton, Carine Denuwelaere, Bart Coppein, Danny Masscheleyn, Ann Dewaele, Brigitte Masscheleyn, Patrick Truwant, Marie-Paule Debaere, Martine Huyghe, Sylvie Thieren en Gerard Liefooghe tijdens het personeelsfeest. © AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

In De Kwelle in Alveringem vond onlangs het personeelsfeest voor medewerkers van de gemeente en het OCMW plaats. De werkgever maakt van die jaarlijkse avond gebruik om medewerkers te huldigen die met pensioen zijn gegaan of een lange staat van dienst hebben en een bijzondere verjaardag vieren.

Vorig jaar gingen vijf medewerkers van de gemeente en het OCMW met pensioen: Anneke Gheysens (administratief bediende OCMW), Viviane Bartholomeus (zorgkundige wzc ’t Hoge), Patrick Truwant (maatschappelijk werker bij het OCMW), Carine Denuwelaere (administratief bediende op het gemeentehuis), Danny Masscheleyn (poetsvrouw aan huis) en Leo Bonte (medewerker cultuur). Brigitte Masscheleyn werd gehuldigd voor 25 jaar inzet als poetsvrouw aan huis en er waren ook twee medewerkers met 35 jaar dienst: Eddy Jooren (gemeentearbeider) en Ann George (verpleegkundige wzc ’t Hoge). Niet alle jubilerende medewerkers waren in De Kwelle aanwezig – sommigen reageerden zelfs niet op de uitnodiging – maar voor iedereen lag of ligt er een envelop met Alverbonnen klaar.

Pensioen

“Ik ben op 1 november 2023 met pensioen gegaan”, vertelt Patrick Truwant (63) uit Bikschote. “Op 1 mei 1994 ben ik in dienst gekomen. Maatschappelijk werker Luc Decroos werd secretaris in Lo en in Alveringem kwam zijn plaats vrij. Ik had op dat moment een tijdelijke job in Vleteren, kon naar Alveringem overstappen en daar ben ik bijna 30 jaar gebleven. De job was boeiend. Omdat je met mensen werkt en in onze job met mensen met financiële en vaak ook familiale of relationele problemen. De reacties voorafgaand aan mijn pensioen waren hartverwarmend: collega’s maar ook cliënten zetten de laatste maand regelmatig een verrassing op mijn bureau. Hoewel ik nog drie jaar voort kon werken, heb ik toch voor mijn pensioen gekozen. Het is wennen, maar ik ben absoluut niet in een zwart gat gevallen. Werken is leuk, maar van het leven genieten is dat ook! Fietsen, uitjes met mijn vrouw, in de tuin werken… Ik heb genoeg om handen. Ik blijf ook contact houden met de voormalige collega’s. Op 12 juli gaan we er een gezellige dag van maken”, glundert Patrick.

Bevolking

Ook Carine Denuwelaere (61) uit Leisele en Brigitte Masscheleyn (55) uit Alveringem hielden eraan om op het personeelsfeest aanwezig te zijn. Carine ging met pensioen, Brigitte viert 25 jaar dienst.

“Ik kwam op 16 april 1987 in dienst van de gemeente Alveringem”, zegt Carine. “Ik werkte er als administratief bediende op de dienst Bevolking. Later ben ik doorgeschoven naar de Burgerlijke Stand. Het met pensioen gaan op 1 juni 2023 was een grote aanpassing voor mij. Ik ben dus actief op zoek gegaan naar zinvolle engagementen. Ondertussen ben ik vrijwilliger in ’t Hoge voor de begeleiding van de bingo, doe ik om de 14 dagen een voormiddag wat administratief werk voor Nestor, heb ik me aangesloten bij de vrijwilligersgroep van het openluchtmuseum in Izenberge en waag ik in oktober ook de sprong naar de politiek op de lijst Gemeentebelangen-CD&V.”

Ook Brigitte Masscheleyn kreeg een envelop met Alverbonnen als dank voor 25 jaar trouwe dienst aan het OCMW. “Ik ga poetsen bij 60-plussers aan huis en doe dat graag. Ik bedien zo’n tien gezinnen en voel me door hen gewaardeerd.”

Poetsvrouw

Ook Danny Masscheleyn (66) uit Leisele was op het personeelsfeest om een mooi afscheidsgeschenk in ontvangst te nemen. Danny ging vorig jaar op 1 mei met pensioen na een lange Alveringemse loopbaan als logistiek medewerker en poetsvrouw én vele mooie momenten.

“Ik ben op mijn 18de in het vroegere rusthuis Clep beginnen te werken”, mijmert Danny. “Poetsen, haar knippen en opdraaien, de maaltijden van de keuken naar de eetzaal brengen, bedden opmaken, taarten bakken… En als kokkin Liliane Beun in congé was, gebeurde het dat ik mocht koken. We hebben veel plezier gemaakt onder collega’s en bewoners. Maar elke avond tot 18 uur moeten werken en af en toe in het weekend terwijl je kleine kinderen hebt, is niet altijd gunstig. In 1990 ben ik – ook voor het Alveringemse OCMW poetsvrouw aan huis geworden. Geen gemakkelijke job, al zijn de werkomstandigheden gaandeweg wel verbeterd. Vroeger moesten we plafonds wassen, op hoge ladders staan, de grote schoonmaak doen… Nu is er een reglement en mag de klant zulke zaken niet meer vragen. Vandaag ben ik met pensioen, maar komen mijn kleinkinderen Stien en Dré in de week elke middag eten. Ik kook dan extra lekker. Ze houden me jong”, glimlacht Danny.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier