Lies en Miquel openen kattenhotel Purrfect VaCATion in Egem

Lies Croene. (foto Nele)
Redactie KW

Aan de Kolonel Naessenstraat 8 in Egem openen Lies Croene (26) en Miquel Scheemaker (28) op zaterdag 7 maart hun kattenhotel Purrfect VaCATion.

“Ik ben afgestudeerd als dierenarts en werk in dierenartspraktijken in Izegem en Tielt”, zegt Lies, die afkomstig is van Beernem en stage liep in het Beernemse kattenhotel De Kwaputhoeve. “Daar is mijn passie om katten op te passen ontstaan. Mijn man Miquel is afkomstig van Lissewege en ook hij is een grote dierenvriend. Eind 2018 kwamen wij hier in Egem wonen. We kochten dit pand en begonnen het te renoveren. Ons kattenhotel is klaar. We kunnen er 22 katten opvangen.”

Aparte verblijven

“We bouwden elf verblijven waar de poezen kunnen rusten, elk in hun eigen stekje. Desnoods kunnen er twee katten in één hokje als ze goed met elkaar overweg kunnen. In een aparte ruimte creëerden we een klimparadijs. We willen het terras en een deel van de tuin nog overdekken, zodat de katten ook buiten kunnen vertoeven. Ons kattenhotel kreeg de naam Purrfect VaCATion, een idee van Miquel. Ikzelf ontwierp het logo. Ik blijf mijn job als dierenarts voort uitoefenen. Miquel zal op de poezen passen. Een grote troef is dat ik de kennis heb om de dieren goed te verzorgen en snel hulp kan bieden als er zich problemen voordoen. Alle dieren worden supergoed verzorgd, krijgen een warme opvangplaats met voldoende ruimte om zich vrij te kunnen bewegen.” (Nele Sabbe)

De opening is voorzien op zaterdag 7 maart van 14 tot 17 uur. Voor iedere bezoeker staat een glaasje en een hapje klaar. Meer info: 0487 21 95 58 of op de Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier