Leerlingen zetten met muurschildering schouders onder Changemakers-campagne van 11.11.11

Leerlingen van de Sint-Pietersschool schilderen wand rond 11.11.11. © foto Frank
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Onder impuls van de Izegemse Noord-Zuidraad engageerden enkele Izegemse lagere scholen zich om de Changemakerscampagne 2020 van 11.11.11 te ondersteunen en dit in de vorm van ‘Murals4Change’.

“Oorspronkelijk gingen vier lagere scholen op de oproep in, maar door de verlengde herfstvakantie werd het deelnemersveld gehalveerd”, zegt schepen van Noord-Zuidbeleid Kurt Himpe.

“Nog vóór de vakantie ging De Stadsparel met een 50-tal leerlingen aan de slag. De leerlingen van het zesde leefden zich uit met zowel krijt als met spuitbussen. Daarnaast beslisten ze ook bij Prizma Sint-Pieter om ermee verder te gaan. 90 leerlingen gingen er aan de slag met verf en spuitbussen. Het resultaat hier is een totaal vernieuwde aanblik van de speelplaats en een duidelijk boodschap van hoop voor iedereen die het verschil wil maken voor een betere wereld.”

Financiële steun

De deelnemende scholen krijgen een fairtradewaardebon van 50 euro. “Het is ook nog mogelijk om 11.11.11 financieel te steunen. Broodnodig, want na het actieweekend blijkt dat de opgehaalde nationale som slechts één derde bedraagt ten opzichte van de vorige jaren”, aldus voorzitter van de Noord-Zuidraad Philippe Groenweghe.

“Het is duidelijk dat de inzet van de duizenden vrijwilligers onontbeerlijk is en dat zij hét voorbeeld zijn van Changemakers. De definitieve cijfers voor Izegem zijn er nog niet, maar de bedragen van de vorige edities zullen zeker niet gehaald worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier