Leerlingen Campus College winnen verhalenwedstrijd en ontvangen pronkstuk uit expo van Wouter Deprez

De leerlingen van het vierde jaar Bedrijf & Organisatie van Campus College. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Stand-upcomedian Wouter Deprez riep de leerlingen van het vierde jaar Bedrijf & Organisatie van Campus College recent uit tot de strafste verhalenvertellers. Hij beloont hun persoonlijke jeugdanekdotes met de camionette van snoepmarchand Vandamme, het pronkstuk uit zijn tentoonstelling ‘Grote mensen die ik kende toen ik klein was’.

De voorbije maanden vulde comedian Wouter Deprez de historische refter van de Gentse Sint-Pietersabdij met nostalgische verhalen uit zijn eigen jeugd. De expo ‘Grote mensen die ik kende toen ik klein was’ nam de bezoeker mee voor een wandeling door Deprez’ geboortedorp vol markante inwoners.

In maart brachten twee klassen van het vierde jaar Bedrijf & Organisatie een bezoek aan de tentoonstelling. Daar maakten ze kennis met figuren als Dreetn Veugelteten, Mariaatje van de lingeriewinkel, fietsenmaker Frans en snoepmarchand Vandamme. Na het bezoek borrelden de eigen verhalen op bij de 45 leerlingen, over zomers vol kattenkwaad en verboden speurtochten.

Trimesterproject

“Tijdens het vak Nederlands zetten de leerlingen hun herinneringen op papier, om ze vervolgens in de lessen Artistieke Vorming tot audio-opnames met soundscape te bewerken”, vertelt leerkracht Marlies Corneillie. “De excursie en de bijhorende opdrachten sloten naadloos aan bij leerstof als taalhumor, dialecten en creatief schrijven, waardoor het geheel kon uitgroeien tot een uniek trimesterproject.”

De binnenkant van de Citroën-camionette.
De binnenkant van de Citroën-camionette. © LV

Toen bleek dat Historische Huizen en Wouter Deprez een verhalenwedstrijd organiseerden waarbij je een uniek object uit de expo kon winnen, gingen de leerlingen akkoord om hun anekdotes in te sturen. De jury, inclusief Wouter Deprez, riep hen recent uit tot strafste verhalenvertellers. “De leerlingen zijn enorm blij en wij bijzonder trots”, besluit Corneillie.

Citroën-camionette

De Citroën-camionette van snoepmarchand Vandamme werd op ware grootte nagebouwd door beeldend kunstenaar Ward Denys, en is sinds vandaag te bewonderen in het Forum van de Sint-Paulusschool Campus College, langs de Olmstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier