Leerlingen academie Ieper exposeerden bij Axo in Menen

© (Foto WO)
Redactie KW

Vorige zaterdag stelde Patrick Cherchye, zaakvoerder van het bedrijf Axo langs de Lageweg, zijn gebouwen open om er de leerlingen van de academie Ieper de kans te geven et hun werken tentoon te stellen.

“We wilden dat al lang want het is niet zo eenvoudig om onderdak te vinden om 13 monumentale werken te maken.” kwamen we aan de weet van lerares Ann Hoedt.” We waren al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie en die hebben we hier gevonden. We kregen een extra groot atelier ter beschikking en konden voluit experimenteren en aan de slag gaan met alle materialen die het bedrijf ter beschikking had. Johan Cornelis, een van onze leerlingen is werkzaam als Salesmanager bij Axo in Menen en hij kwam met de idee op de proppen om er eens zijn baas over te spreken.”

Zaakvoerder Patrick Cherchye die uit een bekende Ieperse ondernemersfamilie komt: daarover: “Toen Johan met het voorstel bij mij terechtkwam heb ik geen ogenblik geaarzeld om mijn fiat te geven. We profileren ons nu eenmaal als een bedrijf dat dagelijks op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden met nieuwe materialen. Daarbij zijn ook innovatie, goede vormgeving en goesting even belangrijk voor de basis van onze missie. Kunstenaars met onze materialen laten experimenteren kan ons bedrijf alleen maar voeden en inspireren.”

Op de vraag of de tentoonstelling ook na het weekend nog zal te bezichtigen zijn klinkt er een schuchter ja antwoord op. Alleen blijft de vraag waar men de verschillende werken zal opstellen, de nu in beslag genomen ruimte moet immers vrijgemaakt worden.

Volgens lerares Ann Hoedt zal de tentoonstelling in Mei een maand lang te bezichtigen zijn op het Beeldenplein in Ieper en in 2021 in Geluveld. “En…”voegt ze er aan toe “Mocht er iemand ruimte hebben in de regio Menen-Ieper om onze werken in het droge onder te brengen van juni 2020 tot eind maart 2021 dan mag hij zich melden, we zouden er hem of haar erg dankbaar voor zijn.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier