Laurens Bryon geeft infomoment rond zijn stage in Ghana

Op 22 februari vertrekt Laurens Bryon op stage naar Ghana. Hij studeert straks af als kinesitherapeut, specialisatie kinderen. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zondag 16 februari vindt in Oudenburg om 11.30 uur een infomoment plaats over het project dat Laurens Bryon straks aanvangt in Ghana. Hij gaat er als student kine in een school voor kinderen met een beperking die nood hebben aan kinesitherapie te revalideren om hun ontwikkeling te stimuleren en hun mobiliteit te optimaliseren.

Het initiatief van het infomoment komt van de vereniging Noord-Zuid. Aan het infomoment is voor wie dat wil een broodjesmaaltijd gekoppeld. De opbrengst zal Laurens Bryon, laatstejaarsstudent kinesitherapie met specialisatie kinderkine, meenemen naar Ghana.

“Ik ga er een zestal weken stage lopen in een school waar kinderen met een beperking les volgen. De school werd opgericht door een mama die zelf een kindje met beperking heeft. Ze vond geen ondersteuning voor haar kind en ondervond dat er in de regio nog andere gezinnen met hetzelfde probleem worstelden”, vertelt Laurens Bryon uit Westkerke.

Steentje bijdragen

“De school werkt volledig met fondsen en steun uit het buitenland. Daarom dat ik graag een 250 euro naar daar meenemen om er niet alleen qua kine, maar ook financieel mijn steentje wil bijdragen. Ik kan heel veel bijleren uit buitenlandse stages als deze bijvoorbeeld een andere werkwijze of impuls, commutatieve vaardigheden, creatief zijn met materiaal bijbrengen. Verder hoop ik waar mogelijk de aanwezige kinesist ondersteunen en de kinderen enkele dagelijkse taken aanleren. Iedereen heeft een mentale achterstand, sommigen zijn hierbij nog autistisch of minder mobiel”, legt Laurens uit.

Dank aan Noord-Zuid

“Ik ben daarom zeer blij dat het bestuur van Noord-Zuid, met bijzondere dank aan voorzitter Jean Leemans, mij helpt om wat euro’s bij elkaar te krijgen. De vereniging steunt deugdzame initiatieven die het zuiden ten goede komen”, weet de student.

Dat Laurens Bryon voor kinderkine koos, spruit voort uit zijn engagement bij Jomba van Kazou. Ook was hij vijf jaar leider bij Akabe ‘t Rakkersnest in Gistel. Beide verenigingen zetten zich in voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. “Daar heb ik kunnen ondervinden dat er voor kinderen veel behoefte is aan specifieke kine. Dat is inderdaad de impuls geweest om voor deze studie te kiezen.”

Het infomoment over het project van Laurens Bryon vindt op zondag 16 februari plaats in de Gysselingzaal van cc De Zuidpoort, Hoogstraat. Deelnemen aan de broodjesmaaltijd kost 12 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Er zijn ook steunkaarten te koop aan 5 euro. Inschrijven kan via jfleemans@gmail.com, 0497 75 05 50 of bij de bestuursleden van Noord-Zuid. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier