Laura de Coninck stelt tekeningen tentoon in Manna Kunsthuis in Brugge

Redactie KW

De tentoonstelling loopt nog een week in het statige oud herenhuis in de Heilige-Geeststraat 3, in het hart van de Brugse binnenstad.

Op Expo 56 is werk te zien van zes kunstenaars. Jan Verschueren verrast met schriele beelden waarvan er twee elkaar de hand proberen te reiken. De schilderijen van Anne-Mie Dedeurwaerdere herbergen figuren die schimmig van aard zijn. De tekeningen van Laura de Coninck – dochter van Herman, de dichter, essayist, journalist en tijdschriftuitgever die in 1997 in Lissabon aan een hartstilstand bezweek – zijn opgehangen aan het begrip saudade en vullen één van de ruimtes van Manna Kunsthuis, samen met drie keramieken beelden van Els Pleysier die de titel ‘Conversatie’ meekregen. Saudade, een Portugees-Galicisch denkbeeld dat verwijst naar gevoelens van gemis, verlies en weltschmerz, is tevens de titel van een boek van de Coninck junior.

Er hangt ook heel wat kalligrafie aan de muren. Daar tekenen An Vanhentenrijk en Richard Lempereur voor. Als Fransman is hij de enige buitenlandse deelnemer aan deze expositie. Als niet-ingezetene slaagt hij er niettemin in om in één van zijn werken de Belg Jacques Brel te eren.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier