Laura Alderweireldt en Fernand Lazeure uit Beauvoorde vieren hun gouden bruiloft

Het gouden koppel Fernand Lazeure en Laura Alderweireldt met hun zoon Danny en de schepenen Jan Verfaillie en Guido Hoste. © JT
Redactie KW

Op zaterdag 14 december was het groot feest voor de familie Lazeure-Alderweireldt. Ze vierden samen met familie en vrienden hun 50-jarig huwelijk in ‘salons ‘Driekoningen’ in Beauvoorde. Op 12 december 1969 stonden Laura en Fernand voor de burgemeester van Alveringem om elkaar hun ja-woord te geven.

Fernand was werkzaam in de bouw, eerst bij de firma Figoureux in Alveringem, later bij Debrock in Beauvoorde. Laura werkte een drietal jaar bij de firma Destrooper in Lo en ging daarna werken in het Pannenkoekenhuis in Beauvoorde waar ze 20 jaar werkzaam was. Ze woonden in Beauvoorde, een woning die Fernand volledig ombouwde tot een gezellig nestje.

Het koppel kreeg twee zonen, Danny en Eddy. Tiara, dochter van Eddy, is hun enige kleindochter. Jammer genoeg is Eddy reeds overleden, maar ook in die moeilijke tijden vond het koppel veel steun bij elkaar en omringde Laura haar gezin met veel zorg en toewijding. Laura was graag bij de mensen en ze was jaren werkend lid bij de plaatselijke KVLV afdeling van Beauvoorde. Ze bracht thuisbezoeken aan kersverse mama’s en was daarbij altijd te vinden voor een ondersteunende babbel. Ondanks veel tegenslagen zijn de Lazeures vooral gekenmerkt door hun moed in het leven en de zorg voor de familie en omgeving.

Door een zwaar ongeval kwam hun zoon Danny in een rolwagen terecht. Bij de heraanleg van de Wulveringemstraat, waar ze nog steeds wonen, stonden ze erop dat er rekening zou gehouden worden met de handicap van Danny, want anders zou hij met zijn rolwagen niet meer buiten geraken. Ze hielden voet bij stuk en er werd met hun wensen rekening gehouden. Ze kochten ook een aangepaste wagen en het huis werd ingericht om het Danny naar zijn zin te maken.

De Vriendenkring van ‘de Arend’, het volkscafé in Beauvoorde dat nu gesloten is, eigende Fernand de titel van ‘Burgemeester van Beauvoorde’ toe. Het koppel kreeg van de eigenaars Liliane en Maurits en de Arendvrienden een achtdaagse busreis naar Polen cadeau. Ook het stadsbestuur van Veurne kwam het gouden koppel geluk wensen en bedachten hen met een mooi bloemstuk, waarna een glaasje werd gedronken op een nog lang en gelukkig leven.

Fernand werd geboren in Veurne op 29 mei 1945, Laura zag het levenslicht op 12 juni 1956 in Alveringem. Ze wonen nog steeds in de Wulveringemstraat in Beauvoorde.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier