Larko schrok van luchtballon en liep weg, zelfs in het buitenland wordt naar hem gezocht

Links de vermiste Larko, rechts Sophie Vuylsteke met haar andere hond Max. © TVK/PL
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Op 2 september schrikt Larko, de hond van Sophie Vuylsteke uit Otegem, door een luchtballon die boven de Tiegemstraat vaart. De grote Berner sennenhond zet het op een lopen en is sindsdien spoorloos. De familie ondernam heel wat acties, deelde affiches uit en zette een grootse zoekactie online op poten. Zonder succes. “Onze oproep werd al 27.000 keer gedeeld, maar van Larko is nog geen spoor”, klinkt het ontredderd.

“We deelden affiches uit, staken flyers in de bussen en maakten voerplekken voor Larko. We hebben zelfs gezocht met warmtecamera’s in de velden omdat het maïs te hoog stond en doorzochten grachten, bossen en andere velden“, vertelt een geëmotioneerde Alex, de stiefvader van Sophie. Hij vormt het aanspreekpunt voor alle tips. “Mensen spraken anderen aan over onze hond, van postbodes over werknemers aan het depot van de Lijn en dierenartsen tot rij-instructeurs. Jammer genoeg mocht geen enkele tip voorlopig baten. Ondertussen werd ook op social media massaal de affiche gedeeld, maar liefst 27.000 keer.

Ook in het buitenland

“Onze oproep werd al opgenomen door groepen in Wallonië en zelfs in Nederland en Frankrijk, maar voorlopig is er geen spoor van Larko. We merken heel wat solidariteit. Veel dierenliefhebbers nemen zelf initiatief en gaan met vrienden actief op zoek“, aldus Alex. “Zelfs voor mensen die ze helemaal niet kennen.”

Larko, de Berner sennen van Sophie, is al sinds begin september vermist.
Larko, de Berner sennen van Sophie, is al sinds begin september vermist.© Repro TVK

Na de werkuren spendeert de familie elk moment aan de tips die binnenkomen. “We hebben al ontelbare uren rondgereden en gezocht. Elke tip wordt grondig onderzocht zodat we heel gericht te werk kunnen gaan”, aldus Sophie. “We leven momenteel in onzekerheid en kunnen enkel hopen dat hij zich goed voelt, dat hij niet meegenomen werd of vastgehouden wordt. Als dat zo is dan hopen we dat die persoon wroeging krijgt en hem terug naar huis brengt.”

Andere honden gevonden

Hoewel de acties nog geen gouden tip opleverde, vond de familie toch al een aantal weggelopen Berner sennenhonden terug. “Op die manier hebben we al heel wat andere families gelukkig kunnen maken“, glimlacht Sophie. “Jammer genoeg leiden ze niet naar onze vriend.”

Mocht iemand Larko zien, dan raadt de familie aan hem rustig en lief te benaderen. “Eventueel met wat eten”, aldus Alex. “Larko is echt een lieve hond. Wij hebben nog altijd goede hoop om hem te vinden. Zelfs als je hem niet kan bijhouden, laat het ons weten. Elke tip is bruikbaar.” Wie een spoor heeft dat naar Larko uit Otegem kan leiden, kan contact opnemen met de familie via 0475 70 49 27.

Alexhttps://www.facebook.com/alex.hombrouckxhttps://www.facebook.comFacebook1

Lieve lieve Larko,
Op 2 september, nu juist 4 weken geleden, besloot je op stap te gaan of eerder bang weg te vluchten…

Geplaatst door Alex Hombrouckx op Zondag 29 september 2019

rich1.0https://www.facebook.com/alex.hombrouckx/posts/2855356311147380552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier