Lago hoopt openluchtzwembad na lek eind volgende week opnieuw te openen

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Het diepe bad van het openluchtzwembad aan de Abdijkaai bood zondagochtend maar een trieste aanblik. In de loop van de nacht waren duizenden liters water in de kelder gestroomd, waardoor het bad half leeg achter bleef. Wat er precies gebeurde is nog steeds niet helemaal duidelijk.

“We weten al dat er een klep is blijven openstaan, die eigenlijk dicht had moeten zijn. Maar of het om een menselijke of een technische fout gaat, zal het onderzoek van een expert moeten uitwijzen”, aldus Tom Hillewaere van zwembadbeheerder Lago.

Het verschil tussen beide is erg belangrijk. In het eerste geval zijn de kosten immers voor Lago, in het tweede geval zullen die voor Stad Kortrijk zijn, die nog steeds eigenaar is van het bad. Dat maakte schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) maandag duidelijk op de gemeenteraad. “Al zal dat wellicht een discussie zijn tussen verzekeraars”, aldus Tom.

Pompen nakijken

Gelukkig bevonden er zich in de kelder geen elektrische installaties. “Helaas stonden de pompen voor alle baden daar wel. Die worden op dit moment allemaal uit elkaar gehaald en nagezien. Tot we die terug hebben, is ook de andere baden openen geen optie.”

Lago doet nu zijn uiterste best om het zwembad aan de Abdijkaai weer open te stellen voor het publiek tegen eind volgende week. “Of toch op zijn minst tegen de start van Kortrijk Congé”, klinkt het. “Want wij beseffen natuurlijk ook wel dat mensen hier naar uitgekeken hebben en we willen hen niet teleurstellen. Maar met zekerheid zeggen wanneer we weer opengaan, lukt nog niet.”

Het lijstje met tegenslagen voor Lago wordt op deze manier steeds langer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier