Laatavondshopping AD Delhaize Vichte op afspraak voor bijzondere groepen

Op vraag van een klant met verminderde immuniteit om te komen winkelen na sluitingstijd, besloten de zaakvoerders van AD Delhaize Vichte laatavondshopping te organiseren voor deze kwetsbare doelgroep en dit uit te breiden naar een aantal andere groepen. Op de foto zijn drie van de vier zaakvoerders te zien: v.l.n.r. Timothy Peelaers, Mélanie Loosveldt en Filip Defoirdt. © GV
Redactie KW

Om enkele bijzondere groepen ook de mogelijkheid te geven hun inkopen te doen, vroeg AD Delhaize Vichte de toestemming van de gemeente aan om laatavondshopping te organiseren. Mensen uit onder meer de zorgsector, de veiligheidssector en kwetsbare personen behoren tot de doelgroep.

Het shoppen kan enkel op afspraak van maandag tot en met zaterdag tussen 20.15 en 21 uur en het aantal personen is beperkt tot 20.

“In de winkel is er op dat moment geen personeel aanwezig en de kassazone wordt nog eens extra ontsmet”, vertelt Mélanie Loosveldt, mede-eigenaar van de winkel. “Gemiddeld zijn er vijf à zes personen die er gebruik van maken. Voor iedereen die een plaatsje reserveerde, staat er een gedesinfecteerde winkelkar klaar. Door ons automatisch betaalsysteem aan de kassa’s kunnen mensen die dat willen cash blijven betalen. Als winkel organiseren we ons zodanig dat het besmettingsgevaar tot een minimum wordt herleid, ook overdag uiteraard. Het aanschuiven aan de zelfscan bijvoorbeeld werd aangepakt door het aanbrengen van stickers op de vloer om de afstand tussen de klanten visueel aan te duiden en buiten staat er een wasbak met zeep en papier, zodat mensen voor en na het winkelen hun handen kunnen wassen.”

Positieve reacties

“Deze uitbreiding van winkelen zal duren zolang het nodig is op basis van de maatregelen die genomen worden door de experts. We krijgen opvallend veel positieve reacties deze dagen. Het doet ons deugd dat mensen nadrukkelijk hun respect willen uitdrukken in deze uitzonderlijke tijden. Iedereen geeft het beste van zichzelf, zowel onze klanten, ons personeel overdag als wij als zaakvoerders.”

Een plaatsje reserveren voor de laatavondshopping kan via de Facebookpagina AD Delhaize Vichte of via mail timothy@medelo.be.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier