Kwetsbare gezinnen krijgen kledingbon

Sociaal Huis en Huis van het Kind Koekelare slaan de handen in elkaar en lanceren een project ‘Winterschoenen en -jassen’. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Het Sociaal Huis en Huis van het Kind Koekelare hebben de handen in elkaar geslagen om gezinnen in financiële moeilijkheden te ondersteunen bij de aankoop van winterkleding voor hun kinderen. In totaal hebben 88 kinderen recht op een bon van 72 euro voor een paar schoenen en eenzelfde bedrag voor een winterjas. Deze actie, mogelijk gemaakt door het Kinderkansenfonds van Rotary Gistel, wil ervoor zorgen dat elk kind de winter doorkomt met degelijke, warme kleding.

Ouders en kinderen kunnen kiezen uit vier deelnemende winkels: Shoekids in Torhout, Schoenen Torfs, Bel & Bo, en de kinderboetiek Tuureluur. De handelaars dragen bij aan de actie door 12 euro per bon te schenken, terwijl het Kinderkansenfonds van Rotary Gistel de resterende 60 euro financiert.

De keuze om naast schoenen ook winterjassen te voorzien, is een uitbreiding van de succesvolle actie die vorig jaar enkel gericht was op winterschoenen. “We merkten vanuit scholen en opvang dat kinderen in de herfst- en winterperiode vaak geen aangepaste jas dragen. Dit initiatief helpt kinderen niet alleen fysiek, maar draagt ook bij aan hun mentale welzijn en sociale inclusie”, legt schepen Stijn Ramboer uit. “Dankzij deze samenwerking kan Koekelare bijdragen aan preventieve gezondheidszorg en de sociale participatie van kinderen vergroten. “Goede schoenen en een warme jas zorgen voor comfort en voorkomen uitsluiting, omdat kinderen zich zelfverzekerder voelen in passende, verzorgde kleding”, aldus Stijn Ramboer..

Kwetsbare kinderen

Dit lovenswaardige project zou niet mogelijk zijn zonder de steun van Rotary Gistel, de deelnemende handelaars en de toewijding van de sociale dienst en Huis van het Kind Koekelare.

“Een prachtig initiatief dat kwetsbare kinderen helpt opgroeien in waardigheid en gezondheid”, besluit Stijn nog. (Sabine Van Eynde)