Er werd de voorbije week aardig gescheurd, geknipt en geplakt in West-Vlaanderen. Heel wat lezertjes gingen aan de slag met oude KW's om een knutselwerkje te maken voor hun mama. Zo ook de broertjes Jules (4) en Pierre (3) De Vlamynck uit Westkapelle.

"Op Pinterest ging mama op zoek naar alles wat we met oude kranten konden doen", vertellen ze. "Daar vonden we het idee om nieuw papier te maken. We verscheurden alles, voegden er water aan toe en maakten zo een soort pulp. Met een eigen gemaakte papierzeef de winkels zijn nog toe hebben we zo nieuw papier gemaakt. Als extraatje hebben we in het papier wat bloedzaadjes gestopt. Wanneer mama ons papier straks in de grond steekt en water geeft, zullen er bloemetjes tevoorschijn komen. Los van de droogtijd zijn we in totaal zeker twee à drie uur zoet geweest met dit knutselwerkje voor mama."

Féline Tanghe uit Staden maakte een bloemetje voor haar mama. (GF)

Het werkje viel in de smaak van de KW-jury. Die nomineerde de broertjes als een van de drie winnaars. De twee andere laureaten zijn Féline Tanghe uit Staden en Axl Vandermoere uit Varsenare. Hun mama's mogen als beloning een nieuwe zomeroutfit ter waarde van 300 euro kiezen in de webshop van Deleye.

Axl Vandermoere uit Varsenare maakte dit knutselwerkje voor mama Liesbeth. (GF)
Er werd de voorbije week aardig gescheurd, geknipt en geplakt in West-Vlaanderen. Heel wat lezertjes gingen aan de slag met oude KW's om een knutselwerkje te maken voor hun mama. Zo ook de broertjes Jules (4) en Pierre (3) De Vlamynck uit Westkapelle. "Op Pinterest ging mama op zoek naar alles wat we met oude kranten konden doen", vertellen ze. "Daar vonden we het idee om nieuw papier te maken. We verscheurden alles, voegden er water aan toe en maakten zo een soort pulp. Met een eigen gemaakte papierzeef de winkels zijn nog toe hebben we zo nieuw papier gemaakt. Als extraatje hebben we in het papier wat bloedzaadjes gestopt. Wanneer mama ons papier straks in de grond steekt en water geeft, zullen er bloemetjes tevoorschijn komen. Los van de droogtijd zijn we in totaal zeker twee à drie uur zoet geweest met dit knutselwerkje voor mama." Het werkje viel in de smaak van de KW-jury. Die nomineerde de broertjes als een van de drie winnaars. De twee andere laureaten zijn Féline Tanghe uit Staden en Axl Vandermoere uit Varsenare. Hun mama's mogen als beloning een nieuwe zomeroutfit ter waarde van 300 euro kiezen in de webshop van Deleye.