Kuurne zet vrijwilligers in de bloemetjes met smakelijk gebaar: “Ze krijgen lekker ‘pateetje’ van de bakker!”

Lekkere ‘pateetjes' voor vrijwilligers in Kuurne. © gf
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Ongeveer 450 vrijwilligers in Kuurne zetten zich enthousiast in om de gemeentelijke diensten te ondersteunen. Zonder hen zou de aangeboden dienstverlening heel wat beperkter zijn. Ze maken van Kuurne een aangename gemeente en helpen zo het leven van andere inwoners te verbeteren. Ter gelegenheid van de ‘Week van de Vrijwilliger’ worden zij extra in het zonnetje gezet.

Elk van hen ontvangt een bedankingskaartje met de opbeurende slogan ‘Ge zijt een pateetje’. Dit kaartje bevat tevens een bon die ingewisseld kan worden voor een heerlijk gebakje bij lokale bakkers, waaronder Filip en Liraz, Markey, Tompoes, Sint-Pieter, en Aster.

Dankbaarheid

“Naast de gemeentelijke vrijwilligers zijn er in Kuurne nog talloze anderen die belangeloos hun vrije tijd opofferen”, benadrukt Schepen Bram Deloof. “Ze organiseren evenementen, dragen zorg voor de natuur, bevorderen ontmoetingen en waarborgen veiligheid. Als gemeente beseffen we dat dit vrijwilligerswerk allesbehalve vanzelfsprekend is. Tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’ van 2 tot en met 10 maart willen we onze oprechte dankbaarheid tonen voor al dit vrijwillige engagement.”

Pateetjes

“Vandaag bedanken we vanuit de gemeente de vrijwilligers die taken uitvoeren voor onze gemeente: kinderen veilig naar school begeleiden, huiswerkbegeleiding, wijkwerk, … en zo veel meer. We bedanken hen graag met een lekker ‘pateetje’ van een lokale bakker. Uiteraard zijn er nog veel andere vrijwilligers, die geven we ook graag de waardering die zij verdienen.”

Als je zelf geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk in Kuurne, vind je info in de brochure ‘Vrijwilligen in Kuurne’. Neem ook een kijkje op www.kuurne.be/vrijwilligerswerk

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier