Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis

Vrijdagmorgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen. © BRU
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Vrijdagmorgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen en dit in het teken van de dag van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.

Eerder deze week waren reeds enkele initiatieven in het kader van IDAHOT. Afgelopen maandag werd in het Lokaal Dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard een voordracht gehouden die de titel droeg ‘Het ABC van gender en seksuele diversiteit’. Deze was gericht op ouderen, om hen te sensibiliseren en hun vele vragen hierover te beantwoorden.

Dinsdag werd het derde regenboogzebrapad in Kuurne ingehuldigd, gelegen bij de kerk in Sente en vrijdag werd de IDAHOT-vlag gehesen bij het gemeentehuis om de steun van de gemeente aan de LGBTI+ gemeenschap te tonen. De vlag blijft tot komende dinsdag hangen.

Ambassadeurs

Vorig jaar deed de gemeente ook al een oproep voor IDAHOT-ambassadeurs. Tot op heden heeft Kuurne zeven ambassadeurs, waaronder Oshin Derieuw. Elien Desloover, diensthoofd zorg en welzijn, ondersteunt deze werkgroep en hoopt in de toekomst samen met de ambassadeurs enkele acties op te zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier