Kranige Godelieve (107) gaat om derde vaccin: “Om mezelf en anderen te beschermen”

Redactie KW

Het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone Westhoek in Ieper verwelkomde donderdag de oudste inwoonster tot dusver voor een derde prik. Godelieve Voet is 107, belandde een jaar geleden op intensieve door corona, maar kroop door het oog van de naald. Met haar derde vaccin wil ze nu een voorbeeld stellen.

Godelieve kreeg donderdagnamiddag een rolstoel aangeboden tijdens het wachten aan het vaccinatiecentrum in Ieper, maar die heeft ze in haar 107de levensjaar nog niet nodig.

Kleinzoon Danny

Met haar wandelstok en de arm van haar kleinzoon Danny (54) uit Lo-Reninge ging ze het centrum binnen. “Maar eerst je mondmasker aandoen, mémé. Ik heb speciaal je mooie roze exemplaar meegenomen”, aldus Danny, die al jaren zorgt voor Godelieve.

“Mijn paspoort? Zolang je mijn bankkaart niet vraagt…” De kranige dame brengt menig medewerkers in het centrum aan het lachen. Ook wanneer men peilt naar haar gezondheid. “Ik heb wat pijn aan mijn staartbeen, omdat ik uit mijn bed viel, maar ik kan voort.”

Wonderbaarlijk herstel

Ze blaakt van gezondheid na haar wonderbaarlijk herstel van corona, twee vaccins en een verhuizing uit een Iepers rusthuis richting zorgflat in Reninge begin dit jaar. Toen de 65-plussers opgeroepen werden voor een derde vaccin, twijfelde ze geen moment. “Ik kom om een stek voor ’t lang leven, want ik loop hier nog graag rond.”

“Benauwd? Nee, ik heb er al zoveel gehad in mijn leven. In geval van ziektes, moet je een prikje krijgen, ik heb dat altijd zo geweten. En kijk, ik ben hier nog altijd. Als iedereen zich vaccineert, mindert de verspreiding van corona en het aantal doden. Ik doe het om mezelf en anderen te beschermen.”

Vaccinatiecentra verhuisd

De vaccinatiecentra in de sporthallen van Ieper en Poperinge verhuisden naar de nieuwe locatie in AC Auris in Ieper. “De capaciteit is hier beperkter, maar we halen toch een 700-tal mensen per dag”, zegt centrumverantwoordelijke Leen Roskam.

“Op vlak van vaccinatiecijfers hebben we altijd goed gescoord in de regio en we gaan door op dat elan. Na een rustige septembermaand is het opnieuw alle hens aan dek om zoveel mogelijk 65-plussers te prikken.”

Straffe madam

“Godelieve is de oudste persoon die we tot dusver over de vloer kregen. Een straffe madam. Een derde prik is een garantie op 110, hoor ik van haar. Laat ons dan allemaal maar om een derde vaccin gaan.”

“Moet jij nu geen derde hebben? Ah ja, eerst de oudjes, om de weg te tonen. Zolang we maar niet doodvallen”, grapt Godelieve. “Je kent mij, hé, optimist tot in de kist.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier