Koppel uit Ledegem neemt deel aan Dodentocht en zamelt daarbij geld in voor goed doel: “Teller staat momenteel al op ruim 1.000 euro”

Sien en Lien trokken vorige week onder andere naar Dranouter om daar hun inzamelactie te promoten. © GF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Vanavond start in Bornem de jaarlijkse Dodentocht. Ook Ledegemnaars Arne Seys en Sien Jacques wandelen mee. Zij stappen ten voordele van het Berrefonds.

Duizenden wandelaars zetten vrijdag en zaterdag hun beste beentje voor tijdens de honderd kilometer lange Dodentocht. Ook Arne Seys en Sien Jacques beslisten om deel te nemen. Lien Degryse, een vriendin van het Ledegemse koppel, stelde voor om aan hun uitdaging een goed doel te verbinden. Er werd gekozen voor het Berrefonds.

Tweeling stil geboren

“In januari 2019 stond de wereld van onze vrienden op hun kop. Hun tweeling werd stil geboren, iets wat hun leven voor altijd veranderde. In deze moeilijke tijd kregen ze steun van het Berrefonds, een organisatie die zich inzet voor ouders die hun kindje verliezen. Dankzij hen konden ze hun tweeling in mooie dekentjes wikkelen, gemaakt door toegewijde vrijwilligers. Deze kleine gebaren maakten hun verdriet iets draaglijker. We twijfelden dan ook geen moment over welk goed doel we wilden steunen”, aldus de stappers.

Inzamelactie

Sien en Lien trokken vorige week onder andere naar Dranouter om daar hun inzamelactie te promoten. “Aanvankelijk was het plan om 500 euro in te zamelen, maar momenteel staat de teller al op ruim 1.000 euro”, aldus Lien.

Wie Arne en Sien ook wil steunen, kan terecht op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier