Koksijdenaars verkopen ‘Blijf-in-je-kot’-sweaters voor het goede doel

Een voorbeeld van een van de sweaters. © MVO
Redactie KW

Voor Patrick Mortier uit Koksijde is het momenteel bang afwachten of corona al dan niet een kruis zal maken over zijn geplande zomerexpo’s. Bij de pakken blijven zitten, staat echter niet in zijn woordenboek en dus bedacht hij een initiatief om het ziekenhuispersoneel van AZ West Veurne en AZ Sint-Jan Oostende-Brugge te steunen.

“We hebben de voorbije maanden al onze energie gestoken in de voorbereiding van de zomerexpo ’75 jaar Suske en Wiske’ die op een zevental locaties in Blankenberge is gepland en de expo ‘Meer weer’ voor VRT in Kursaal Oostende”, vertelt Patrick Mortier van 3D World Magic & Fun. “Maar omdat we momenteel geen verdere plannen kunnen maken, hebben mijn zoon Sam en ikzelf onze schouders gezet onder een nieuw project. Eigenlijk is het idee ook geïnspireerd door onze zomerexpo van vorig jaar: FC De Kampioenen aan zee in 3D. We hadden toen voor de VRT sweaters gemaakt met daarop ‘Kampioenen-slogans’.”

Patrick Mortier.
Patrick Mortier.© MVO

“Dat bracht ons bij de slogan van Maggie De Block ‘blijf in uw kot’. Dat paste helemaal in het plaatje van ons project: we wilden een aanbod brengen van leuke, ludieke producten, waarbij we een deel afstaan aan mensen in de zorg. Humor is altijd de rode draad geweest in de events die we organiseren. Humor is volgens ons een ideaal hulpmiddel om mensen door deze moeilijke periode te loodsen. We hebben een collectie samengesteld van sweaters en T-shirts van hoge kwaliteit in materialen met een ecologische touch. Op elke sweater of T-shirt kies je een variant van het opschrift ‘blijf in je kot’, ‘bluf tus’ of ‘je suis in mijn kot’… De bedoeling is dat er nog heel wat slogans bijkomen en misschien ook nog andere producten.”

“De producten worden gemaakt bij dezelfde mensen uit Nieuwpoort die vorig jaar ook met ons in zee gingen voor FC De Kampioenen. De sweaters worden verkocht tegen 39 euro, de T-shirts kosten 25 euro, inclusief portkosten. Voor elke verkochte sweater gaat 4 euro naar het ziekenhuispersoneel van AZ West Veurne of naar PEVAZ van AZ Sint-Jan Oostende-Brugge. Voor elk verkocht T-shirt is dat 2,50 euro. De koper bepaalt zelf aan wie het bedrag wordt geschonken. Alle info is te vinden op www.Paskot.be, waar je ook het hele assortiment ontdekt en kunt bestellen.”

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier