Kok Frederiek Vandenbussche geselecteerd voor De Twaalf

Frederiek Vandenbussche, patron en chef van La Maison du Terroir, is de derde laureaat van De Twaalf. Hij kreeg alvast gelukwensen van schepen Romina Vanhooren en burgemeester Anthony Dumarey. © Laurette Ingelbrecht
Redactie KW

Frederiek Vandenbussche, kok en zaakvoerder van La Maison du Terroir in Ettelgem, is door zijn stadsgenoten voorgedragen voor De Twaalf. Dat is een initiatief van de diensten Cultuur en Toerisme dat in de zomer van 2022 zal resulteren in een fotoroute door Oudenburg en deelgemeenten. De foto’s worden gemaakt door Pieter Clicteur.

Frederiek Vandenbussche (45) is geboren en getogen in D’Hoeve, de horecazaak van zijn ouders langs de Oostendsesteenweg in Brugge. Hij heeft er de goesting voor het koken gekregen en stond er enkele jaren mee aan het fornuis, na zijn opleiding in hotelschool Ter Duinen in Koksijde en stages in ’t Laurierblad in Berlare en ’t Oud Konijntje in Waregem.

In oktober 2012 opende hij in een nieuwbouw in de Vijfwegstraat La Maison du Terroir. Vandaag is het restaurant – Frederiek noemt het “de verfijnde gastentafel” – een vaste waarde en geapprecieerde zaak in de streek.

Frederiek brengt in La Maison du Terroir alleen het beste op tafel. “De naam betekent letterlijk ‘huis van eigen bodem’ en dat is ook wat ik hier serveer: verse producten van bij ons, zeker ook seizoensgebonden”, zegt hij.

Simpel: liefde

“De bodem heeft zoveel te bieden, zowel op vlak van voeding als op vlak van lekkere wijnen. Het is dan ook de combinatie van beide producten die een restaurantervaring compleet maakt”, vindt Frederiek. “De formule voor een gezellige avond is simpel: verse producten, een goede voorbereiding en een grote portie passie. Ik tracht alles zoveel mogelijk af te werken en klaar te zetten vooraleer de gasten komen. Dan hoef je niet te stressen en kan je iedereen in alle rust soigneren. Maak daarnaast ook wat je zelf lekker vindt, zo kan je meer liefde aan het gerecht geven.” (LIN)

Info: La Maison du Terroir, Vijfwegstraat 6, Ettelgem, 059 44 81 01 of 0473 39 29 60, info@lamaisonduterroir.be en www.lamaisonduterroir.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier