Koekelaars koppel krijgt trouwcadeau van 16.500 lege bierflesjes: “Dit initiatief getuigt van oprechte vriendschap”

De vrienden stapelden 700 lege kratten bier tegen de gevel en legden de 16.500 flesjes in de tuin. © Collage Foto Coghe
Sabine Van Eynde
Sabine Van Eynde Medewerker KW

In een ongekend staaltje vriendschap en humor hebben Thimen Rogiers en Frauke Struelens uit Koekelare een trouwcadeau gekregen dat de aandacht trekt van de hele buurt en de pers. In plaats van de gebruikelijke geschenken, besloten hun vrienden het groots aan te pakken met een ongebruikelijk en indrukwekkend cadeau. In de Catstraat 85 stapelden ze 700 lege kratten bier tegen de gevel en 16.500 flesjes in de tuin. Het leeggoed vertegenwoordigt een mooie waarde van 3.150 euro.

Het idee ontstond tijdens een gezellige avond met vrienden. “We wilden iets doen dat ze nooit zouden vergeten”, vertelt een van de 33 vrienden die samen het plan smeedden. “Het moest groot, opvallend en vooral memorabel zijn.” En zo werd het idee geboren om het huis van het bruidspaar te bedekken met bierkratten.

Stabilisé

Frauke en Thimen zijn druk bezig met de verbouwingen van hun huis en het terras was nog niet aangelegd. Dit bleek een uitgelezen kans voor de vrienden om hun plan uit te voeren. Een van de vrienden, die een bouwbedrijf bezit, zorgde er zaterdagmorgen vroeg voor dat de oprit en het terras werden gestabiliseerd. “We wilden er zeker van zijn dat de kratten stevig en veilig konden staan”, legt hij uit.

Wannes, de broer van Thimen, zit mee in het complot. Hij ontfutselde de huissleutel. De logistiek achter het cadeau was geen eenvoudige klus. “Gelukkig hebben we in onze vriendengroep mensen met vrachtwagens die alles naar hun huis konden brengen”, zegt een andere vriend. Vandaag om 10 uur, na het verwerken van de stabilisé, startten ze met 22 vrienden aan de gigantische klus en werden er 700 lege kratten bier gestapeld. De lege flesjes werden achteraan in de tuin gekieperd. “Frauke en Thimen gaan hier nog enorm veel werk aan hebben”, lachen ze luid.

Oprechte vriendschap

Het resultaat is een indrukwekkende muur van bierkratten die het hele huis inpakt. De buurt was al snel in rep en roer. “Dit heb ik nog nooit gezien”, lacht Raf Willaert, de overbuur van het bruidspaar. “Het is hilarisch en geniaal tegelijkertijd. Zo tof! En een veel beter idee dan wat ik me nog herinner van uit het verleden. Het ging over een pasgehuwd koppel dat na hun trouw thuiskwam en alles – maar dan ook alles – was beklad en vuil gemaakt, van beneden tot boven tot in de tuin en de daders hadden hun activiteiten gefilmd. Het koppel stond er hulpeloos bij te wenen. Zo verschrikkelijk was dat. In dat opzicht vind ik dit toch een toffer idee. Dit initiatief getuigt van een oprechte vriendschap.”

De moeite waard

De vrienden hopen dat dit unieke geschenk niet alleen de aandacht trekt, maar ook een prachtig verhaal oplevert dat Frauke en Thimen hun leven lang zullen koesteren.

De organisatie van dit groots project was niet zonder uitdagingen. “We moesten alle kratten verzamelen, transport regelen en ervoor zorgen dat alles op tijd en veilig stond”, zegt Jarne. “Maar de reacties van het bruidspaar zal alle moeite meer dan waard zijn”, besluit Jarne nog.

Vermoedens

Het pasgehuwde koppel ontdekte hun geschenk pas maandagnamiddag aangezien ze nog enkele dagen in Brugge verbleven, maar zaterdagavond tijdens het feest zouden de vrienden in hun speech het ‘trouwcadeau’ al verklappen zodat het koppel toch voorbereid was op wat hun te wachten stond bij thuiskomst.

De reactie van Thimen en Frauke maandagnamiddag bij thuiskomst was overweldigend. Thimen neemt het woord: “We zijn zo content met zulke goede vrienden want tenslotte is dit een mooi trouwcadeau qua bedrag. We zijn samen rond 14 uur met de hele familie gestart met de opkuis en kijk, we zijn twee uur later, en de flessen zitten terug in de bakken en de bakken staan gestapeld op paletten om zaterdag weg te brengen naar een bevriende brouwer in Jabbeke. De vrienden hadden beloofd om ook samen met ons de opkuis te doen maar in twee uur tijd hebben we dit geklaard met de hele familie. Het is ongelofelijk wat onze vrienden gedaan hebben en we waren ons niet bewust van de hele mediaheisa want we hebben nog niet de tijd gehad om de artikels die verschenen op sociale media te lezen en de televisiereportage van Focus WTV te bekijken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier