Knokse burgemeester viert 40-jarige jubileum in het Graaf Leopold Lippens Park

De familie Lippens trok naar buiten om samen een herdenkingsboom te planten. © DM
Redactie KW

Leopold Lippens is 40 jaar burgemeester van Knokke-Heist. De Graaf was duidelijk onder de indruk van het groot volksfeest dat het gemeentebestuur voor hem had opgezet.

Leopold Lippens kreeg alvast een cadeau dat kan tellen. Het sportpark Olivier in Knokke-Heist heet voortaan het Graaf Leopold Lippens Park.

Burgemeester Lippens werd omringd door zijn familie.
Burgemeester Lippens werd omringd door zijn familie.© DM

Met enkele duizenden waren ze samen gedrumd, de Knokke-Heistenaars, om een glimp van hun burgemeester op te vangen. Minister Pieter De Crem kwam Lippens persoonlijk feliciteren. Hij had het in een beklijvende speech over snelheid, daadkracht en visie als topeigenschappen van Lippens. Ook Jean Marie Dedecker, Joachim Coens, Bart Verhaeghe, Marc Coucke kwamen de burgemeester persoonlijk feliciteren met zijn 40-jarig burgemeesterschap.

Het feest begon met een klein minpuntje. Ruben Van gucht kreeg van de VRT geen toelating om het jubelfeest te presenteren. Tom Coninx kwam hem vervangen. Het feest startte met een officiële huldiging. Lippens was duidelijk geëmotioneerd toen zoon Valery een speciaal voor hem gemaakt fotoboek in zwart-wit overhandigde. “Het is fantastisch, magnifiek”, wist Lippens. “Nadien trok de familie Lippens naar buiten om samen een herdenkingsboom te planten. Het was de aanzet van een groot volksfeest met de burgemeester in een absolute glansrol. Lippens was op het podium duidelijk onder de indruk van het minutenlange applaus van zijn Knokke-Heistenaars. Die genoten na van vooral veel gratis drank en een optreden van Bart Peeters.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier