"Knokke Hippique brengt de glamour van de paardenwereld naar de meest exclusieve kustgemeente van de Benelux. De vijfde editie krijgt een new look met extra aandacht voor hospitality. We maken er tegelijk een all weather activiteit van", weet schepen van Toerisme Anthony Wittesaele. "De organisatoren hebben veel geïnvesteerd in infrastructuur. Ze zorgen ervoor dat bezoekers en toeristen niet alleen voor het paardenspektakel naar Knokke-Heist afzakken. De vijfde editie wordt een totaalbelevenis. Daarom wordt een aantal zaken opengetrokken waardoor de badstad een stuk meer betrokken wordt bij het evenement. Als je Knokke-Heist binnenrijdt, trekken blauwe Knokke Hippique-paarden de aandacht. In de strandbars delen amazones folders uit... Want het strand van Knokke en Knokke-Hippique liggen op fietsafstand van mekaar."

Horeca tevreden

"De link met Knokke-Heist is belangrijk. Want Knokke Hippique wordt georganiseerd in een periode van het jaar dat veel mensen na de examens nog even snel naar het buitenland op vakantie trekken. Die mensen willen we met ons totaalspektakel naar Knokke-Heist halen. Knokke-Hippique zorgt per weekend voor 15.000 tot 20.000 extra bezoekers. Vermenigvuldig dat met vier en je beseft dat onze hoteluitbaters, de horeca en de winkels tevreden zijn met het evenement. Vooral omdat we dit jaar extra op families en kinderen mikken. Op zondag 30 juni is er een Kids Day met een jumping castel, pony-initiatie, pony horseball, make up... De allerkleinsten kunnen ravotten in een leuke speeltuin."

Er zijn heel wat randactiviteiten zoals een beachbar, optredens van internationale artiesten en een lifestylebeurs

"Terwijl de sterren van de jumpingwereld hun opwachting maken in beklijvende beproevingen die het uiterste vergen van paard en ruiter, zijn er heel wat randactiviteiten gepland. Knokke Hippique biedt een uitgebreid programma aan met verschillende optredens van internationale artiesten, een heuse beachbar, een lifestylebeurs... Op entertainmentvlak wordt het een absolute belevenis. Ons evenement wordt verzorgd door het bureau dat Tomorrowland entertaint. Voeg daarbij een unieke vakantiesfeer en het hoogwaardig kader van Knokke-Heist en je hebt met Knokke Hippique een klassevol totaalevenement."

Internationale celebrities

"Wie trouwens celebrities uit de internationale showbizz-, sport en zakenwereld wil spotten, is op de goede plaats. Vorig jaar maakten onder andere Altina Onassis, Georgina Bloomberg, Ariel Ortega, Guillaume Canet, Jean Rochefort, Jessica Springsteen, Eve Jobs en Jennifer Gates hun opwachting.

Topruiters present

Ook voor de jumpingliefhebbers wordt het de volgende vier weken smullen want sportief serveren we hoog niveau. De top van de wereldwijde paardensport tekent present op Knokke Hippique. Van de deelnemende ruiters maken er liefst 15 deel uit van de top 30 van de beste ruiters ter wereld."

De (gratis) toegang tot Knokke Hippique bevindt zich in de Westkappelestraat in Knokke. Het event vindt plaats in vier opeenvolgende weekends: van 19 juni tot 23 juni, van 27 juni tot 30 juni (vijfsterrenjumping), van 3 tot 7 juli en van 10 tot 14 juli. Deel een Knokke Hippique-foto en win een VIP-experience voor jou en vijf vrienden. #myKH #Knokkehippique #kh2019 #shareandwin.

"Knokke Hippique brengt de glamour van de paardenwereld naar de meest exclusieve kustgemeente van de Benelux. De vijfde editie krijgt een new look met extra aandacht voor hospitality. We maken er tegelijk een all weather activiteit van", weet schepen van Toerisme Anthony Wittesaele. "De organisatoren hebben veel geïnvesteerd in infrastructuur. Ze zorgen ervoor dat bezoekers en toeristen niet alleen voor het paardenspektakel naar Knokke-Heist afzakken. De vijfde editie wordt een totaalbelevenis. Daarom wordt een aantal zaken opengetrokken waardoor de badstad een stuk meer betrokken wordt bij het evenement. Als je Knokke-Heist binnenrijdt, trekken blauwe Knokke Hippique-paarden de aandacht. In de strandbars delen amazones folders uit... Want het strand van Knokke en Knokke-Hippique liggen op fietsafstand van mekaar." "De link met Knokke-Heist is belangrijk. Want Knokke Hippique wordt georganiseerd in een periode van het jaar dat veel mensen na de examens nog even snel naar het buitenland op vakantie trekken. Die mensen willen we met ons totaalspektakel naar Knokke-Heist halen. Knokke-Hippique zorgt per weekend voor 15.000 tot 20.000 extra bezoekers. Vermenigvuldig dat met vier en je beseft dat onze hoteluitbaters, de horeca en de winkels tevreden zijn met het evenement. Vooral omdat we dit jaar extra op families en kinderen mikken. Op zondag 30 juni is er een Kids Day met een jumping castel, pony-initiatie, pony horseball, make up... De allerkleinsten kunnen ravotten in een leuke speeltuin.""Terwijl de sterren van de jumpingwereld hun opwachting maken in beklijvende beproevingen die het uiterste vergen van paard en ruiter, zijn er heel wat randactiviteiten gepland. Knokke Hippique biedt een uitgebreid programma aan met verschillende optredens van internationale artiesten, een heuse beachbar, een lifestylebeurs... Op entertainmentvlak wordt het een absolute belevenis. Ons evenement wordt verzorgd door het bureau dat Tomorrowland entertaint. Voeg daarbij een unieke vakantiesfeer en het hoogwaardig kader van Knokke-Heist en je hebt met Knokke Hippique een klassevol totaalevenement.""Wie trouwens celebrities uit de internationale showbizz-, sport en zakenwereld wil spotten, is op de goede plaats. Vorig jaar maakten onder andere Altina Onassis, Georgina Bloomberg, Ariel Ortega, Guillaume Canet, Jean Rochefort, Jessica Springsteen, Eve Jobs en Jennifer Gates hun opwachting.Ook voor de jumpingliefhebbers wordt het de volgende vier weken smullen want sportief serveren we hoog niveau. De top van de wereldwijde paardensport tekent present op Knokke Hippique. Van de deelnemende ruiters maken er liefst 15 deel uit van de top 30 van de beste ruiters ter wereld."