Knokke-Heist steunt Internationale dag tegen holebi- en transfobie

© DM
Redactie KW

Samen met tienduizenden Vlaamse studenten en scholieren nemen ook de leerlingen van het Sint-Jozefslyceum en de MAKZ in Knokke-Heist online deel aan de grootste LGBT+-schoolcampagne van de wereld.

LGBT+ is de afkorting voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender en alle andere gender- en seksuele identiteiten. Zij kleuren op vrijdag 15 mei vanuit hun kot Vlaanderen paars. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist vindt het belangrijk om deze campagne moreel en logistiek te ondersteunen, zelfs in deze moeilijke coronatijden. Homoseksualiteit is in 72 landen nog steeds strafbaar en ook in België is er nog heel wat werk op gebied van LGBT+-discriminatie.

Educatieve pakketten

Het gemeentebestuur bestelde voor de leerlingen van de Knokke-Heistse secundaire scholen twee educatieve pakketten ter waarde van 430 euro. Elk pakket omvat lesbundels, brochures, posters, polsbandjes, kleeftattoos, vlaggen en een inspiratiegids zodat leerkrachten daarmee online of in de klas aan de slag kunnen. Naar aanleiding van de Dag tegen holibi- en transfobie op zondag 17 mei hijst de gemeente in de Lippenslaan, aan het stadhuis en aan het Sociaal Huis ostentatief de regenboogvlag. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier