Knokke-Heist herdenkt Leopold Lippens drie jaar na overlijden: “Vergeten zullen we hem nooit”

Het schepencollege legde in aanwezigheid van Valery Lippens een bloemenkrans neer aan het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark. © MM
Redactie KW

In Knokke-Heist is maandagmiddag wijlen burgemeester Leopold Lippens herdacht. Het schepencollege legde in aanwezigheid van Valery Lippens een bloemenkrans neer aan het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.

Het was een ingetogen moment maandagmiddag. Aan het herinneringsbord in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark kwamen de leden van het schepencollege samen om stil te staan bij het overlijden van Lippens, ondertussen drie jaar geleden.

Burgemeester Jan Morbee (GBL) nam kort het woord en sprak mooie woorden over wijlen Leopold Lippens. “Hij was Knokke-Heist en Knokke-Heist was Leopold Lippens. Vergeten zullen we hem nooit”, sprak Morbee. “Ik denk dat iedereen nog perfect weet waar hij was toen het bericht over zijn overlijden binnenkwam. Voor mij persoonlijk was dat in het schepencollege. Het leek wel een teken.”

Gedicht

Morbee loofde vervolgens de inzet van Lippens doorheen die tientallen jaren en las een gedicht voor over vriendschap en bomen. Toepasselijk, aangezien Lippens een echte natuurmens was en vaak sprak over zijn ‘vrienden’ in de kustgemeente.

Ook aanwezig op de herdenking was Valery Lippens, de zoon van Leopold. Hij was zichtbaar aangedaan door de herdenking. “Het was mijn vader, dus natuurlijk doet dit me veel”, zegt Valery. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier