Kleren en boeken voor zacht prijsje in ARhus en Koers tijdens de Batjes

(gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Tijdens het batjesweekend kun je ook heel wat tweedehandsspulletjes aankopen. Van kleren tot boeken, je kan het voor een spotprijsje kopen. Op en top batjes doen dus!

In kenniscentrum ARhus is er een nieuwe editie van de Rewear Fair. Die omvat alles rond het hergebruiken van kledij en duurzaam winkelen. Kom tijdens de Batjes langs in het #HACKpand en scoor degelijke tweedehandsstukken voor lage prijzen. Je vindt er niet alleen kledij, maar ook schoenen en ander klein textiel of accessoires zoals bijvoorbeeld handtassen. Of kom je licht opsteken over handige tools om je garderobe (duurzaam) vorm te geven.

Upcycle centraal

Voor de organisatie wordt er opnieuw samengewerkt met vzw L.A.P., een lokaal platform waar oplappen of repair en upcycle centraal staan. Na afloop kunnen de verkopers die deelnamen aan de Rewear Fair er bovendien voor kiezen om hun niet-verkochte stukken te schenken aan Televestiaire Roeselare, een winkel waar mensen die het financieel moeilijker hebben kledij voor aangepaste verkoopprijzen kunnen kopen.

Nog in ARhus is er naar goede gewoonte een tweedehandsboekenverkoop. “Genieten van een hapje of een drankje met een mooie selectie boeken bij de hand, daarvoor kan je altijd terecht in het ARhus Café. Maar wist je ook dat we dit leesvoer op regelmatige basis vervangen door nieuwe titels?”, horen we van verantwoordelijke communicatie Bieke Deceuninck. “Met als gevolg: heel wat boeken en strips voor kinderen en volwassenen, zowel verhalend als informatief, die we tijdens de jaarlijkse Batjes te koop aanbieden.”

“Het gaat om een 100-tal boeken die als inkijkexemplaar in het ARhus Café lagen, dus niet om afgevoerde materialen uit de bibliotheekcollectie. Hierdoor zien de boeken er nog zo goed als nieuw uit. Ze worden daarom verkocht tegen 60 procent, 50 procent of 30 procent van de aankoopprijs.”

De boekenverkoop start tijdens de Batjes op zaterdag 22 juni (10 uur) en loopt tot en met woensdag 31 juli of zolang de voorraad strekt. Boeken en andere collectiematerialen die worden afgevoerd, worden niet langer tijdens boekenverkopen aangeboden maar zijn in De Kringwinkel Midwest te koop. Deze oudere titels (die wel sporen van slijtage kunnen vertonen) worden daar tegen erg kleine prijsjes verkocht. De Kringwinkel vind je in RSL op Post.

Koers

Ook in Koers is er een boekenverkoop, zowel op zaterdag als zondag van 10 tot 17 uur. In de museumshop van Koers. Museum van de Wielersport (Polenplein 15) snuister je tussen de dubbels van de museumcollectie. Wie weet vind je er wel het boek dat je al zo lang zoekt.

Een bezoekje aan Koers kan niet ontbreken. Smeer je kuiten voor een trip doorheen de historiek van de fiets. Ontdek de persoonlijke verhalen van fietsfanaten, fascinerende actiebeelden en een uitgebreide collectie van meer dan 300 (!) (koers)fietsen. Het favoriete plekje van veel bezoekers? De kleurrijke museumzolder!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier