Kleindochtertje voor minister Hilde Crevits

Een dolgelukkige Hilde Crevits is voor het eerst oma geworden. Haar kleindochtertje heet Estée en maakt het opperbest. © JS
Johan Sabbe

De barensweeën voor de vorming van een nieuwe federale regering doen er even niet toe. Op zaterdag 15 februari, daags na Valentijn, is Vlaams minister Hilde Crevits voor het eerst oma geworden, een uniek moment in haar leven. Haar zoon Bram en schoondochter Eveline hebben haar een kleindochtertje Estée geschonken.

Het meisje woog bij de geboorte 3,175 kilogram en was 48 centimeter lang. Mama, papa en baby maken het opperbest.

In alle intimiteit van de baby genieten

Uiteraard is ook opa Kris Devolder, de man van Hilde, in de zevende hemel met de geboorte van het kleine wondertje. En met hem de hele familie. Niet het minst de ouders van Eveline, haar zus, de zus van Bram en de overgrootouders van de boreling, onder wie zij die in de kangoeroewoning van de minister in Torhout wonen.

“De jonge ouders willen in alle intimiteit van hun baby genieten”, zegt de trotse CD&V-politica en kersverse oma. “Ver weg van de mediabelangstelling. We gunnen het hen. Kris en ik zijn Estée en haar mama en papa uiteraard al gaan bezoeken. Zalig, zo’n kleindochtertje. Er zijn geen woorden voor. Dit is écht genieten.”

Bram (27) is vorig jaar getrouwd met Eveline Vanthorre (28), die uit Ichtegem afkomstig is. Het ging om het burgerlijk huwelijk in het oud-stadhuis in Torhout. Het werd voltrokken door burgemeester Kristof Audenaert, zelf vader van twee jonge kinderen. Het bruidspaar en de familie kwamen met een huifkar op de Markt aangereden en hadden veel bekijks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier