Kinderen zamelen al zingend meer dan 500 euro in voor Missio vzw

De koningen en de begeleiders tijdens hun namiddagje Sterzingen. © PH
Redactie KW

Een dertigtal kinderen trokken zondag de straat op om straatkinderen uit Venezuela te steunen. Ze waren kleurrijk verkleed als koningen en trokken met de ster voorop, van huis tot huis om te zingen en geld in te zamelen voor de projecten van Missio vzw.

Sterzingen is een jaarlijkse traditie geworden in VBS De Vaart. Kinderen worden uitgenodigd om zich als koning aan te kleden en daarna trekken ze met enkele vrijwillige begeleiders door de straten voor het goede doel. Ze gaan in verschillende groepjes zingend van huis tot huis. Als beloning krijgen de kinderen centjes toegestopt.

515,60 euro

Die verdwijnen niet in eigen zak, maar gaan naar Missio vzw die er kinderprojecten mee steunt in de hele wereld. Zo krijgen de kinderen die het moeilijker hebben de kansen die zij verdienen. Dit jaar haalden de kinderen 515,60 euro op aan bijzondere steun voor de straatkinderen in Venezuela. Concreet gaat het geld naar een opvang voor meisjes die op straat leven en wordt er ook steun verleend aan een project rond kunst, cultuur en sport en aan de begeleiding bij school en huiswerk.

“Op die manier kan er aan die kinderen een toekomst gegeven zodat ze weer in zichzelf geloven”, vertelt directeur Dirk Van de Caveye. “En als ze een leuke hobby hebben, zullen ze ook niet op straat rondhangen.”

Na het rondgaan op straat, genoten de kinderen van een stevige hap en een warm drankje in de zaal van de Vrije Basisschool De Vaart. Aansluitend was er nog een viering in de Sint-Godelievekerk. Juf Caroline en meester Frederik zorgden voor stemmige kerstliederen bij een levende kerststal, met de kinderen van het zesde leerjaar als figuranten. (PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier