Kinderen in Ieper dolblij dat speelpleinen opnieuw open zijn

Rebecca Feys en Liesbet Bryon waren er beiden met hun kinderen. © EG
Redactie KW

In Ieper en de deelgemeenten zijn de speelpleintjes vandaag weer opengegaan. Dat gebeurde op advies van de Nationale Veiligheidsraad. Alleen de speelterreinen aan het Jeugdstadion in de Leopold III-laan blijven voorlopig gesloten. We hoorden enkel positieve reacties.

Aan de heropening zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo mochten enkel kinderen tot 12 jaar op het speelplein terecht. De kinderen moesten ook spelen onder toezicht van een ouder of een andere begeleider. Op elk speelterrein mochten maximaal 20 kinderen tegelijk spelen, maar op het speelplein aan De Ster was op de opkomst zeker niet denderend groot.

Meer volk verwacht

Lies Callens (37) uit de Tiendelaan is er met haar kinderen Sep (9) en Fran (7). “Eigenlijk had ik hier veel meer kinderen verwacht, maar mijn kinderen zijn tevreden dat ze terug op een speelplein terecht kunnen. Ik doe telewerk en mijn man gaat voltijds werken. We hebben dag na dag moeten bekijken hoe we de kinderen konden bezighouden. Soms hebben we wel eens naar noodoplossingen moeten kijken. Gelukkig viel die lockdown in een periode dat het goed weer was, maar in de winter zou het wellicht anders geweest zijn. Ik weet niet hoe we dan alles hadden kunnen oplossen”, vertelt Lies.

Noodopvang

Rebecca Feys (29) woont in de Kortewildestraat in Hollebeke en heeft met haar vriendin Liesbet Bryon (34) uit de Crescendostraat afgesproken op het speelplein. “Het is de eerste keer na het begin van de lockdownperiode dat we elkaar ontmoeten”, zegt Rebecca. “Ik ben ook naar hier gekomen omdat Fenna (6) en Enora (3) zich hier volop kunnen uitleven. In Hollebeke is er enkel een heel klein speelpleintje. Zowel mijn man als ik zijn al enkele weken aan het werk. Onze kinderen gaan naar de noodopvang, want er is geen alternatief. Gelukkig zijn ze daar graag.”

Grote impact

Liesbet begint zaterdag te werken in het In Flanders Fieldsmuseum. “Voor Hebe (6) is het in elk geval een mooie dag. De voorbije maatregelen zijn streng geweest, maar waren nodig. Zolang men het duidelijk communiceerde, was dat geen probleem. Het navolgen van de gevraagde maatregelen waren we rap gewoon, maar wellicht zullen we heel vlug in onze vroegere gewoontes hervallen. Corona leek in het begin ver van ons bed, maar het heeft de bevolking en de economie toch behoorlijk getroffen.” (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier