Kinderen en ouders welkom in ‘Binnenpret’ op kazernesite

SIJSELE -- indoor speelplaats Binnenpret De Driehoek / Cobe Cloots, Thomas Graulus, Louis Follebout en Christoph Jacobs in (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Vanaf zaterdag 20 november zijn zowel kinderen als hun ouders welkom in Binnenpret. Dit indoorspeeldorp met gezellige winterbar in de hangars van de oude kazerne is een initiatief van vzw Driehoek dat eerder al in Brugge gelijkaardige projecten opzette. “In ons jungledoolhof en op de roetsjbaan zullen de kinderen zich zeker amuseren.”

De creatievelingen van vzw Driehoek zijn met het op poten zetten van het indoor speeldorp Binnenpret – let op de leuke naam – in Sijsele niet aan hun proefstuk toe. Enkele jaren terug organiseerden ze al ‘Speeltijd’ in het historische kader van de de tuinen van de Godelieve-abdij in de Boeveriestraat in Brugge. En op een terrein naast de Sint-Pietersplas zetten ze ook de voorbije zomer nog hun ‘Speelveld’ op.

“Geen klassiek speeldorp”

“Het basisidee van deze projecten is telkens het creëren van leuke speel- en ontmoetingsplaatsen waar zowel kinderen als ouders, maar ook mensen zonder kinderen een leuke tijd kunnen beleven. En daarbij zorgen we voor creatieve spelprikkels, er mag wel een beetje een hoek af zijn. Het is dus geen klassiek speeldorp”, verduidelijkt mede-organisator Louis Follebout. “Ook typisch voor ons is dat we zoveel mogelijk gebruik maken van recuperatiematerialen. Zo creëren we boeiende werelden waarin de kinderen hun fantasie kunnen gebruiken.”

“Hoe we bij deze locatie terecht zijn gekomen? We wisten dat het hier leeg stond en ook dat er de voorbije zomer al evenementen waren, met Kwartier 51. En het is wel een ruime locatie die veel mogelijkheden biedt”, vult mede-organisator Thomas Graulus aan.

Gezellige winterbar

“Het is boeiend om van deze wat industrieel aandoende locatie een gezellig indoor speeldorp te maken. De eerste hangar gebruiken we quasi volledig als horecagedeelte, dus met een gezellige winterbar met knusse zeteltjes. Daar kunnen de volwassenen terecht voor een drankje. En we zullen er onder meer ook verse pannenkoeken bakken.”

“In de hangar ernaast, met een rechtstreekse doorsteek, bevindt zich dan de ruime speelzone. Daar bevindt zich onder meer een ‘jungledoolhof’ en een ‘wieltjesparcours’. Kinderen mogen zich ook nog verwachten aan een springkasteel. En we zijn ervan overtuigd dat de échte roetsjbaan veel kinderharten sneller zal doen slaan”, besluiten Louis en Thomas.

Winterpret, bereikbaar via de zij-ingang langs de Zwinstraat, is toegankelijk van 20 november tot en met 20 februari 2022. Geopend op woensdag (14-18 uur), zaterdag (13-20 uur) en zondag (13-18 uur). Alle info via ‘Binnenpret’ op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier