Kimberly Penez wint Trax Contest en versiert zo plaatsje op affiche Trax Festival

V.l.n.r. Steven Sanders, Wouter Spaens, Kimberly Penez, Lander Vantorre, Nicholas Vermeersch, Thibault Vandewalle, Alain Verriest en Quinten Segers.
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Kimberly Penez heeft de eerste editie gewonnen van de Trax Contest, een wedstrijd voor lokale bands waarbij de winnaar de kans krijgt om het Trax Festival te openen. De sterke live performance kon de jury overtuigen.

De finale van de TRAX Contest vond plaats aan Café ’t Sjampetterke, die samen met Trax Festival voor de organisatie instond. Zo’n 200 muziekliefhebbers lieten het EK voetbal links liggen en verzamelden voor het podium om er de vier finalisten aan het werk te zien. Monokimono, From Wrong to Right, Cracks en Kimberly Penez overtuigden in de preselecties via vi.be en gaven het beste van zichzelf.

Monokimono kreeg via loting de moeilijke opdracht om de avond op gang te trappen en deed dat heel lovenswaardig met hun ruwe en dansbare beats. From wrong to Right gooide daarna het stuur om en omhulde het plein in een wall of sound met hun ware postrock sound.

“Ik ben trots op het Trax Festival dat nooit eerder zo doorspekt was met Roeselaars talent. We mogen deze zomer genieten van lokale bieren, catering, samenwerkingen en muziek met maar liefst drie bands en een topDJ van Roeselare. Proficiat aan Kimberly Penez!”, aldus schepen Matthijs Samyn.

Kimberly Penez kwam als winnaar uit de bus. Frontvrouw Kimberly Penez, Thibault Vandewalle, Quinten Segers, Nicholas Vermeersch en Alain Verriest winnen de openingsspot op de Mainstage van het Trax Festival op 31 augustus. De groep brengt catchy ritmes en beats overgoten met een pop-rock saus en hoog feestgehalte.

Eervolle vermelding

Cracks verdient een eervolle vermelding omdat ze door omstandigheden hun set moesten inkorten maar hier respectvol en professioneel mee omgingen. Ze knalden met hun punk van eigen kweek de haren van het publiek achteruit. Het levert hun een podiumspot op tijdens de Kroegentocht komend najaar.

Volgens de professionele 3-koppige Trax contest jury was de winnaar kiezen een “enorm moeilijke klus” omdat ze vier enorm sterke groepen zagen. Steven ‘Gaze’ Sanders, één van de levende legends uit de Belgische metalscene als gitarist bij Spoil Engine uit zijn respect voor de groepen, de organisatie en het bestuur van Stad Roeselare om live muziek een plaats te geven en podiumkansen te creëren voor lokaal talent. Lander Vantorre, drijvende kracht bij Pelzen, Inval en Maatwerk twijfelt er niet aan dat Kimberly Penez zeker in staat is om de early birds op het Trax festivalterrein een feestje te bezorgen. Wouter Spaens, gitarist bij Riptunes en Idiots weet wat het is om op Trax Festival te staan en roept Kimberly Penez als absolute winnaar uit.

Zorg dat je erbij bent om dit ijzersterk talent te bewonderen. Je ziet hen aan het werk op het Trax Festival op 31 augustus, iedereen welkom vanaf 14 uur. Alle info: www.TRAXfestival.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier