De keuken van het college is helemaal vernieuwd. De werken zijn net voor de zomervakantie gestart en zijn nu af. De hele maand september was het behelpen met maaltijden van een traiteur. "De werken waren nodig om mee te zijn met de strenge regels van de voedse...

De keuken van het college is helemaal vernieuwd. De werken zijn net voor de zomervakantie gestart en zijn nu af. De hele maand september was het behelpen met maaltijden van een traiteur. "De werken waren nodig om mee te zijn met de strenge regels van de voedselinspectie en om nog beter te kunnen beantwoorden aan de wensen van onze leerlingen en medewerkers die elke middag op school blijven eten", vertelt campusdirecteur Philip Demuynck. "Want uiteraard houden we rekening met allergieën en mensen die vegetarisch eten. We hebben de hele keuken gestript: plafonds en vloeren zijn helemaal vernieuwd, er zijn nieuwe moderne toestellen en de nutsleidingen zijn vervangen."Leuk om te weten: de keukenploeg maakt elke dag 1.600 verse, gevarieerde maaltijden klaar. Om een idee te geven: per week worden 750 kilogram verse frietjes gebakken in de keuken. Als er lasagne op het menu staat, dan maakt de keukenploeg 735 kilogram klaar, met daarbij nog eens 512 stokbroden. Uiteraard vallen ook de groentjes in de smaak. Als er boontjes klaargemaakt worden, is dat meteen 140 kilogram. Bij bloemkool is dat zelfs 170 kilogram.Naast de keuken worden ook het internaat van de school en de inkomhal helemaal vernieuwd. Die werken zijn volop bezig. Alles samen gaat het om een investering van 2,6 miljoen euro.