Keukenploeg gevangenis Brugge in quarantaine

© DC
© DC
Redactie KW

In de gevangenis van Brugge zit de keukenploeg in quarantaine. Vier personeelsleden uit de keuken testten deze week positief op het coronavirus. Zowel hun collega’s als de gedetineerden die met hen in de keuken werkten, zitten nu in quarantaine.

Het eten in de Brugse gevangenis is momenteel misschien iets minder goed. De reden: er staat een relatief onervaren kookploeg achter de potten. De vaste keukenploeg zit namelijk sinds kort in quarantaine. Vier personeelsleden raakten recentelijk besmet met het coronavirus. Het Gevangeniswezen zat samen met de arbeidsgeneesheer en trof de nodige maatregelen.

“Iedereen die met de besmette mensen heeft gewerkt, werd in quarantaine geplaatst”, zegt woordvoerster Kathleen Van De Vijver. “Het gaat enerzijds om personeelsleden en anderzijds om gedetineerden die in de keuken hebben gewerkt. We hebben nu een noodploeg samengesteld om de keuken open te houden. Dat zijn deels gedetineerden die op de wachtlijst stonden of die al eerder in de keuken werkten, en deels vrijwillige personeelsleden.”

Voor de gedetineerden of cipiers die het eten – dat uiteraard in de keuken bereid werd – hebben opgegeten, geldt geen gevaar. “In samenspraak met de geneesheer werd beslist dat daar geen risico in schuilt”, aldus de woordvoerster. “Enkel degene die rechtstreeks contact hadden, gaan voor tien dagen in quarantaine. En zij zullen ook getest worden.” (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier