Kerk van Sint-Lodewijk in Deerlijk veel te klein voor uitvaart ereschepen Gaby Vlieghe

Meer volk buiten dan in de kerk voor de uitvaart van ereschepen Gaby Vlieghe in Sint-Lodewijk. © MV
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag volgden zo’n 800 mensen de uitvaartdienst voor ereschepen Gaby Vlieghe. Een half uur voor de viering zat de kerk van Sint-Lodewijk-Deerlijk al vol.

De ereschepen overleed enkele dagen voor zijn 80ste verjaardag. De afscheidsviering werd voorgegaan door Frans Dewulf, vele jaren pastoor in Sint-Lodewijk. Kinderen en kleinkinderen lazen teksten voor en verzorgden mee de lichtritus. De klassieke muziek weerklonk de hele viering door, met op het einde het Hallelujah van Cohen, de Ode an die Freude van Beethoven en de lente uit de vier jaargetijden van Vivaldi.

De pastoor vertelde in zijn homilie over de trots, rechtlijnigheid en verantwoordelijkheidszin van de ereschepen. “Jouw passie voor klassieke muziek, het kaarten en het sociaal contact zullen wij nooit vergeten.”

Bob, de broer van Gaby, zei onder meer: “Als apotheker gaf je altijd de goede raad aan uw patiënten. Je eenvoud heeft je altijd gesierd. Wij hielden van je echtheid, een broer zonder franjes.”

Op het einde van de viering vertelden twee van zijn kleinkinderen. “Onze opa die ervan genoot als de kleinkinderen op bezoek kwamen. Je was altijd de eerste om ons te foppen. Bedankt om onze lieve, eerlijke opa te zijn met een hart van goud.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier