Kerk Sint-Amand in Ingelmunster blijft open in coronacrisis

De deuren van de Sint-Amandskerk staan open. © FODI
Redactie KW

De parochiekerk Sint-Amand blijft in deze tijden van corona ook tijdens de dag open voor een individueel bezoek, het aansteken van een kaars, een gebed, een stil moment.

“Vanuit de parochie blijven we verbonden met de plaatselijke gemeenschap. Nu gelovigen in de kerk zelf geen eucharistie meer kunnen vieren, kunnen zij wel van thuis uit bidden met en voor elkaar. Meer info in verband met onder andere vieringen op radio en tv of (live)streaming vind je op www.kerknet.be.”

Klokken luiden

Zoals op vele plaatsen in ons land zullen wij de klokken op de Sint-Amandstoren laten luiden om onze verbondenheid uit te drukken”, zegt pastoor Ludwig Dubaere. “Dit doen we – zolang de coronacrisis aanhoudt – op vrijdag om 20 uur en dit voor vijf minuten. De grootse en de kleinste klok zullen in duo luiden om troost en hoop te bieden voor alle zieken, voor alle overleden mensen, voor de getroffen families. Op die manier willen wij ook met dit initiatief onze waardering uitspreken voor artsen en zorgpersoneel, voor allen die instaan voor de veiligheid en de preventie van de bevolking. En voor allen die anderen nabij zijn. Vooral de ouderen en alleenstaanden. Laat het ook een sterke oproep zijn tot burgerzin en solidariteit, ook na de crisis. Dat leidt tot echt gemeenschapszin. Uitvaarten kunnen wel nog, maar in beperkte kring.” (PADI)

Wie graag contact opneemt voor een luisterend oor, een gesprek of met een vraag, kan dat op 051 30 18 19, 0477 31 31 96. Mailen kan naar st.amand.ingelmunster@proximus.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier