Kenzo Lynneel uit Bredene kandidaat Prins Carnaval 2025

Op de foto zien we voorzitter Hof der Prinsen Kurt Vansteenkiste, ondervoorzitter Alain Lynneel, penningmeester Nico Chewy, Niki Desmit, Kenzo Lynneel, Danny Ydens. In de mascotte Beertje zat Milan Decoo. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Het carnaval ’24 is met de stoet van zaterdag 30 maart nog maar net achter de rug en daar komt het Hof Der Prinsen, organisator van de jaarlijkse Prins Carnavalverkiezing, al met een eerste kandidaat voor 2025 op de proppen.

Het gaat om Kenzo Lynneel, zoon van schepen Alain, die ooit zelf als Prins Bibber door het leven ging. “Kenzo Lynneel heeft officieel getekend en gaat onder de naam Beertje de uitdaging aan om Prins Carnaval 2025 van Bredene te worden”, klinkt het bij een trotse Kurt Vansteenkiste, voorzitter van het Hof der Prinsen.

Praalwagen

Kenzo is 19 jaar en woont in Bredene. “Hij is al heel zijn leven lang ondergedompeld in het carnavalsgebeuren. Hij wordt voorgesteld door café Hippo 12 , Het Breinings Revuutje, café Opex en de Orde van de Blues Brothers. Kenzo is ook van plan om enkele activiteiten te organiseren. Hij was trouwens al van de partij met een eigen praalwagen in de carnavalsstoet van 30 maart. Een uitgelezen kans om zijn kandidatuur kracht bij te zetten en zich te tonen aan het grote publiek.”Opmerkelijk is dat Kenzo Lynneel de zoon is van huidig schepen Alain Lynneel, die in 2008 zelf tot Prins Carnaval van Bredene verkozen werd onder de roepnaam Bibber.

Getuige

“Danny Ydens alias Prins Mustafa, voormalig Prins van Groot Oostende zal optreden als getuige van Kenzo op de avond van de verkiezing”, gaf fiere vader Alain deze week nog mee.

De verkiezing vindt volgend jaar plaats op zaterdag 18 januari in het MEC Staf Versluys. Kenzo Lynneel alias Beertje kan gevolgd op Facebook en is bereikbaar op 0497 21 23 66.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier