Kat verliest pootje door vossenklem: vereniging Zwerfkatjes Gistel dient klacht in

Links: archiefbeeld ter illustratie. Rechts: De vossenklem waarin een jong katje werd teruggevonden en waarover de lokale vereniging 'Zwerfkatjes Gistel' zich ontfermde. © Unsplash/PM
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

In Gistel verloor een kat van amper een jaar oud een voorpoot door een vossenklem. Zwerfkatjes Gistel diende een klacht in bij de politie.

Begin vorige week liep er bij Zwerfkatjes Gistel een melding binnen van een kat met rond haar voorpoot een vossenklem. De klem lag in landelijk gebied op een steenworp van het stadscentrum. “De poes kon worden bevrijd, maar ondanks dringende medische verzorging vluchtte ze in grote paniek weg.”

Inzamelactie

Enkele dagen later kon het onfortuinlijke diertje dankzij een vangkooi toch nog tot bij een dierenarts gebracht worden. De poot diende wel te worden geamputeerd, maar het katje van amper een jaar oud overleefde. Ze was overigens niet gechipt en evenmin gesteriliseerd. Zwerfkatjes Gistel diende ook klacht in bij de politie. Intussen loopt ook een inzamelactie om de medische kosten te dekken. (TVA)

Iedereen mag een schenking doen op het rekeningnummer BE49 9733 8929 3871 met vermelding ‘Vosje’. Het gebruik van een vossenklem is in Vlaanderen verboden.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier