Karine is achtste geselecteerde van De Twaalf

Burgemeester Romina Vanhooren en de schepenen Jens Balliere en Gino Dumon stelden Karin Taillieu voor als achtste genomineerde van De Twaalf. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Na haar voorgangers, Ingrid Claeys, Chris Lamote, Dries Gilliaert, Eliane Vaernewyck, Véronique De Loof, Paul Willaert en Lorette Desmedt, is Karine Taillieu nummer acht van De Twaalf.

Karine is de voormalige kleuterjuf van vrije basisschool H. Familie afdeling Ettelgem. Ze ontfermde zich meer dan 30 jaar over de jongste kleuters. Alhoewel op pensioen kan de school nog altijd op haar en haar echtgenoot Rigaud Proot rekenen om te helpen bij activiteiten. Iedereen kent Karine ook van haar fopspeenproject voor Sinterklaas. “Dat was het moment om hun tuutje af te geven.” Haar kast op zolder ligt nu nog vol met fopspeentjes die de kindjes terug krijgen als ze de school verlaten op het einde van het zesde leerjaar. Karine is ook een echt natuurmens, gaat graag fietsen en komt tot rust tijdens een wandeling op het domein de Hoge Dijken. De foto’s van alle geselecteerden worden door de stadsdiensten deze zomer op een levensgroot paneel geplaatst op het favoriete plekje van die persoon. Er wordt zoals tijdens de eerste editie een fietsparcours aan gekoppeld.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier