Justine De Jonckheere wordt gezicht van Shopping Tielt: “Het klikte meteen”

Justine De Jonckheere voelde naar eigen zeggen meteen de klik met de Stad Tielt en vindt het erg tof om nu samen in zee te gaan. © WMe
Redactie KW

Voormalig Miss België Justine De Jonckheere (31) gaat het komende jaar op haar sociale media Tielt promoten als winkelstad. De West-Vlaamse miss, die op Instagram bijna 100.000 volgers heeft, wordt ambassadrice van Shopping Tielt.

De handelaars van Shopping Tielt zetten al langer sterk in op sociale media. Zo werd drie jaar geleden voor het eerst een grootschalige campagne gelanceerd met de hashtag #shoppingtielt. Nu halen ze met Justine De Jonckheere voor het eerst een influencer binnen. “In onze zoektocht naar nieuwe initiatieven, en zeker ook met het oog op de groei die er aankomt met de collegesite, vonden we dat de tijd gekomen was voor een nieuwe stap”, zegt Pieter Breyne van Shopping Tielt.

“We dachten al langer na over wat een influencer of digital content creator voor ons zou kunnen betekenen en we zijn trots te kunnen aankondigen dat die zoektocht nu tot een professionele samenwerking met niemand minder dan Justine De Jonckheere heeft geleid. Daarvoor kunnen we rekenen op de steun van Stad Tielt en de dienst Lokale Economie.”

Meteen een klik

De Wevelgemse sleepte in 2011 het kroontje van Miss België in de wacht. Ze werkt als presentatrice en verzorgt bedrijf- en eventspresentaties, is actief als model en heeft bijna 100.000 volgers op Instagram. Het wordt de eerste keer dat ze ingeschakeld wordt om een stad te promoten. “Het klikte meteen met Shopping Tielt”, zegt ze. “De stad is me trouwens zeker niet onbekend, want mijn moeder was afkomstig van Oostrozebeke en haar broer woonde hier in Tielt. We zijn destijds regelmatig iets komen eten in de omgeving van de Markt. Ik vind het erg tof dat we nu samen in zee gaan.”

Events in de kijker zetten

Justine zal met posts, stories en actes de présence verschillende Tieltse shoppingevenementen in de kijker helpen zetten. Zo is er op 18 en 19 maart een Lenteshopping, maar ook onder de Late Night Shopping, de Tieltse Feesten, de Modeloper, het Weekend van de Klant, de kerstmarkt, de koopzondagen en de eindejaarsactie zal ze haar schouders zetten. Op 12 oktober wordt ze bovendien ook de gastvrouw van ‘Tielt Boulevard’, een nieuw fashion en lifestyle event met modeshow in de Europahal. (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier