Julie Puype (17) wil Miss West-Vlaanderen worden: “Wil jongeren altijd helpen”

Julie Puype neemt deel aan de verkiezing van Miss West-Vlaanderen. (foto GST) © Geert Stubbe
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Het kroontje van Miss België, een droom voor veel meisjes, ook voor de Hertsbergse Julie Puype (17). Ze droomt in de eerste plaats van de titel ‘Miss West-Vlaanderen’. Ze zal samen met 20 andere meisjes uit de provincie strijden voor die titel. De overwinning zou haar een ticket geven om deel te nemen aan de nationale Miss België-verkiezing.

Julie woont in de Wingenestraat in Hertsberge samen met haar broer Thomas, en ouders Bart Puype en Els Pannekoucke. Ze begint in september aan haar laatste jaar gezondheidszorg aan het Sivi in Torhout. Haar vrije tijd spendeert ze aan haar pony Inora en ze heeft op hoog niveau aan turnen gedaan.

Kansarmoede

Julie is een heel sociaal meisje, een eigenschap die perfect aansluit bij haar studies. “Julie neemt het altijd op voor jongeren binnen en buiten haar vriendenkring die het iets moeilijker hebben. Financieel of mentaal, ze zal ze altijd proberen te helpen en dat siert onze dochter. Dit was al zo vanop zeer jonge leeftijd”, zegt mama Els. Het goede doel, indien ze haar deelname kan verzilveren, zal dan ook in deze richting gezocht worden. Kansarmoede is een thema dat Julie nauw aan het hart ligt en waar ze mee wil helpen een oplossing aan te bieden.

Miss West-Vlaanderen

Julie heeft zichzelf ingeschreven om deel te nemen aan de verkiezing van Miss West-Vlaanderen. “Ik zag een aantal filmpjes op TikTok waardoor ik mij ingeschreven heb.” Julie zou graag verder studeren in een richting waar ze mensen kan blijven helpen, geneeskunde, verpleegkunde of kinesitherapie dragen dan ook haar voorkeur. “Ik wil eerst mijn zesde middelbaar afwerken en dan zien we wel. Als ik kan doorstoten naar de nationale verkiezing zal ik de verkiezing wel combineren met mijn studies, maar zover zijn we nog niet. Eerst de verkiezing in september afwachten”, besluit de Hertsbergse.

Info: www.missbelgium.be en de Facebookpagina ‘Miss West-Vlaanderen 2025 kandidate 15 Julie Puype’. Stemmen voor Julie kan via sms MVW15 naar 6665 (1 euro per sms).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier