Voortaan via Warandestraat naar de speelpleinwerking

In de Warandestraat de nieuwe toegang tot het speelplein De Warande. (JS)
Redactie KW

Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen van 3 tot en met 12 jaar opnieuw genieten van de speelpleinwerking op De Warande. Met voor het eerst geen toegang meer via de drukke Aartrijkestraat, maar via de site van de zitmeubelfabriek Leda aan de Warandestraat. Een prima ingreep om de veiligheid van de kinderen te verhogen.

Veiligheid neemt toe

Leda is naar een nieuwbouw in de industriezone Ringaert verhuisd en de stad heeft de voormalige fabrieksgebouwen aan de Warandestraat aangekocht. Met als eerste positief gevolg dat de kinderen die naar de speelpleinwerking op De Warande komen, dat vanaf nu in meer veilige omstandigheden kunnen doen. De ouders mogen hun kinderen brengen en ophalen aan de site Leda. De onveilige situatie langs de Aartrijkestraat, waar én het fietspad én weinig parkeermogelijkheden voor veel problemen zorgden, wordt zo opgelost. In de Warandestraat zal signalisatie iedereen naar de juiste ingang leiden. Intussen lopen de voorbereidingen voor de opmaak van een masterplan voor De Warande verder. De scoutsgroep Robrecht van Bethune (de scouts van ‘t centrum) zal er in principe zijn nieuwe lokaal krijgen, maar het zal nog even duren voor het zover is.

Ook opvang mogelijk

De ingang van De Warande aan de Aartrijkestraat verdwijnt niet. Hij blijft toegankelijk voor kinderen die vrij komen spelen op het speelplein en voor minder mobiele kinderen. Tijdens de speelpleinwerking in de paasvakantie is het domein echter niet toegankelijk voor vrije speelmomenten, met uitzondering van de woensdagnamiddag en de weekends van 13 tot 18 uur.

Tijdens de paasvakantie is er van dinsdag 2 tot en met vrijdag 12 april elke weekdag speelpleinwerking voorzien van 9 tot 17 uur. Er is opvang vanaf 7 uur en tot 18 uur. Deelnemen kost 3,25 euro voor een halve dag en 6,50 euro voor een volledige dag. Een koek en een fruitmomentje zijn in de prijs inbegrepen. Voor de kleuters is er een aparte werking in een afzonderlijke, afgesloten speelzone. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier