Vlaams Belang maakt speelplein schoon

Leden van het Vlaams Belang maakten een speelpleintje aan het Pluvierenerf schoon. © MM
Redactie KW

De t-shirts verraadden weliswaar hun ware politieke kleur, maar afgelopen zaterdag konden de bestuursleden van Vlaams Belang even verward worden met die van de groene beweging. Na een pleidooi voor de aankoop van eendenmanden voor het Ramakerspark in aanloop naar de vorige gemeenteraad, gingen ze deze keer het, volgens hen verwaarloosde, speelpleintje aan het Pluvierenerf te lijf met schuurborstel en grasmaaier.

“Het speelpleintje lag er in slechte staat bij. De speeltuigen lijken allang hun laatste onderhoudsbeurt vergeten, het gras staat enkelhoog. Deze groene oase op de wijk verdient beter”, liet lokaal voorman en lijsttrekker Gregory Roelandt optekenen. “We wilden met deze schoonmaakactie ons steentje bijdragen en de lokale kinderen aan een proper speelpleintje helpen. We deden dit trouwens al eerder op het August Plovieplein en ja, we zullen in de toekomst ook de andere speelpleintjes een bezoek brengen.”

‘Groene’ inslag

Roelandt haastte zich eraan te voegen dat hij hiermee niet het personeel van de gemeentelijke groendienst in het vizier neemt. “Die mensen hebben ook maar twee handen. Ze leveren goed werk. Ik denk dat het eerder de mensen op de hogere echelons van het gemeentebestuur zijn, die hun planning niet goed op orde hebben. Dit is bovendien nog maar eens een bewijs dat het gemeentebestuur vooral oog heeft voor het onderhoud van de toeristische zone, maar andere wijken vaak vergeet.” De lijsttrekker ontkende ook niet dat de groene inslag van zijn partij mee ingegeven is door Therese Vanneste, het onafhankelijk gemeenteraadslid dat straks lijstduwer wordt bij VB en vooral bekend staat als voorvechter van de strijd tegen zwerfkatten en voor het behoud van de plaatselijke fauna en flora. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier