Vijf natuurorganisaties werken samen voor zomerkampen

Redactie KW

Vijf Oostendse natuurorganisaties slaan de handen in elkaar voor twee zomerkampen waarbij kinderen in één week elke dag kennismaken met een andere organisatie.

De organisaties hebben elk een eigen werking maar bundelen de krachten voor twee kampen in juli: het Vogelopvangcentrum, het Marien Ecologisch Centrum, de Kinderboerderij De Lange Schuur, Natuurjongeren en Horizon Educatief. Die laatste organisatie coördineert de kampen. “De deelnemers kunnen proeven van het landbouwleven, leren over vogels en wilde dieren, meer te weten komen over fauna en flora van de zee, en krijgen een stoomcursus ‘wildlife’. Het is voor het eerst dat de vijf organisaties zo samenwerken”, zegt Phaedra van Kerrebrouck van Horizon Educatief. De kampen vinden plaats van 1 tot 5 juli (7 tot 10-jarigen) en van 8 tot 12 juli (10 tot 14-jarigen). Deelnemen kost 120 euro. Inschrijven kan via Horizon Educatief.

Op de foto staan Veerle De Bruyn, Carl Craey, Phaedra Van Kerrebrouck, Donovan Verhelst, Serge Allein en schepen Silke Beirens (Groen). (EFO/foto EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier