Superhelden en Disneyfiguren palmen Izegems stadscentrum in: Basisschool De Stadsparel viert carnaval

Rijen dik stonden ze, ouders, grootouders, symathisanten en toevallige passanten aan de schoolpoort van De Stadsparel. © FM
Frank Meurisse
Frank Meurisse Medewerker KW

Honderden kinderen verkleed als superhelden, Disney- of andere figuren stapten vanmiddag door het Izegemse stadscentrum. Het ging om leerlingen van Prizma basisschool De Stadsparel die carnaval vierden.

Rijen dik stonden ze, ouders, grootouders, symathisanten en toevallige passanten aan de schoolpoort van De Stadsparel. Vanuit de school in de Baron de Pélichystraat vertrok immers een carnavalsstoet doorheen het stadscentrum.

Disney

De leerlingen waren kleurrijk uitgedost en verkleed in bekende en minder bekende figuren. Opvallend waren ook drie Disney-personages die wat boven de leerlingen uittorenden. Mickey en Minnie Mouse en Donald Duck. Onder hun huid gingen directie Nele Windels, kinderverzorgster Liselot Ecarnot en Ellen Dupont van het secretariaat schuil. Bedoeling was dat de leerlingen, Masked-Singergewijs, konden raden wie er onder de pakken stak.

Het werd een geslaagde dag die begon met een optreden van juffen Katrien en Griet voor alle kleuters. Tegelijk werd ook een kleuterprinsenpaar uitgekozen. Na een frietjesmaal over de middag trokken de kinderen onder politiebegeleiding dan de straat op. Ze beleefden een onvergetelijke ervaring. (MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier