Seppe De Molder (11) is de Kinderkrak van Zuienkerke: “Ik ben gewoon dol op tekenen”

Seppe met zijn ouders Wim en Katrien en zijn broertje. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Hij maakt al eens een tekening voor de juf, is goed in opstellen maken in de klas en zijn slaapkamer is een Harry Potter-universum in het klein: Seppe De Molder (11) is een creatieve duizendpoot.

Het was zijn school die Seppe naar voren schoof als mogelijke Kinderkrak voor Zuienkerke. “Hij is een ongelofelijke krak in tekenen, maar ook heel creatief in het algemeen”, zegt directeur Ingrid Igodt van de Gemeentelijke Basisschool ‘t Polderhart. Volgens zijn mama Katrien Muylaert heeft dat er altijd al ingezeten. “Al van kinds af was hij altijd bezig met dingen te maken”, zegt ze. “Misschien heeft hij dat van zijn opa, want die knutselt ook zo graag. In de paasvakantie mocht Seppe meehelpen aan het konijnenhok dat hij aan het maken was.”

Harry Potter

“Maar papa kan ook heel goed tekenen, dus dat heb ik dan misschien wel weer van hem”, oppert Seppe. Zijn slaapkamer is een Harry Potter-universum in het klein. Hij bouwde er Kasteel Zweinstein na in Lego, en Hedwig, de persoonlijke sneeuwuil van de leerling-tovenaar. Ook Seppes dekbedovertrek is er eentje van zijn grote held. “Hij heeft al de boeken gelezen”, zegt mama Katrien. “Gelukkig ontdekte hij daarna ook De waanzinnige boomhut. Geweldig om te zien hoe hij tijdens het lezen helemaal opgaat in een verhaal: toen professor Perkamentus vermoord werd, heeft hij enorm veel verdriet gehad. Dat had hij nu eens niet zien aankomen.”

Gevoel voor taal

Misschien komt het door dat lezen dat Seppe zo goed is in taal. “Hij heeft in elk geval meer gevoel voor taal dan voor wiskunde. Zo schrijft hij graag opstellen en gedichtjes”, zegt Katrien. “Maar in meetkunde is hij dan eigenlijk ook wel weer goed. Zolang het maar met vormen en figuren te maken heeft …”

Puzzelen

Puzzelen doet Seppe ook graag. Zijn Harry Potter-puzzel telt maar liefst duizend stukjes. “En dan heb je zijn 3D puzzels nog niet gezien”, knipoogt mama. Seppe haalt een Vrijheidsbeeld uit de kast, waar nog heel wat andere schatten uit tevoorschijn komen. Zijn indrukwekkende collectie tekeningen, bijvoorbeeld. Seppe geeft die graag weg. “Ik teken soms dieren die niet echt bestaan”, toont hij. We zien iets wat op een vishertschildpad lijkt. “Seppe heeft veel fantasie”, glimlacht papa Wim. Met verf en penseel kan Seppe trouwens ook prima overweg. “Van opa kreeg hij een schildersezeltje cadeau.”

Piano

Tot slot heeft Seppe ook nog een piano staan op zijn kamer. “Seppe leidt een druk bestaan”, glimlacht Katrien. “Op maandagavond is er tekenacademie, woensdagmiddag volgt hij notenleer, vrijdag gaat hij naar de pianoles en op zaterdag naar de Chiro. Vooral die piano vraagt wel wat discipline, maar Seppe speelt er toch elke dag op. Meestal doet hij dat terwijl wij Lukas zijn verhaaltje aan het voorlezen zijn.”

Seppe heeft trouwens iets om naar uit te kijken: in 2025 komt er een nieuwe Harry Potter-film uit. “Ik zou ook nog heel graag de Zweinstein Express in Lego willen hebben. Maar ik weet niet zeker of ik daar nog plaats voor heb in mijn kamer”, grijnst Seppe.

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

architect.

Je mag me altijd wakker maken om …

naar een film van Harry Potter te kijken.

Ik hou niet van …

voetbal.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Tekenen.

Dit is mijn grootste wens:

Dat iedereen die ik ken gezond blijft.