Sanapolis opent jeugdverblijf

Cheila Biccler en CEO Luc Verhulst in het nieuwe jeugdverblijf. © Coghe
Redactie KW

De site Sanapolis blijft in volle ontwikkeling. Naast een brasserie, een kinderboerderij en toeristische en sportieve functies komt er nu ook nog een jeugdverblijf bij. “Het is bovendien een volledig inclusief jeugdverblijf, zodat ook jongeren met een beperking er terechtkunnen”, zegt CEO Luc Verhulst.

Het jeugdverblijf bij Sanapolis richt zich op jeugdbewegingen, verenigingen en tal van organisaties. Volgens CEO Luc Verhulst van Sanapolis zijn heel wat van die instanties vruchteloos op zoek naar geschikte locaties voor kampen of meerdaagse uitstappen.

“Toen we plannen maakten om in één van de vleugels van dit gebouw een jeugdverblijf te maken, hebben we met organisaties gepraat en heel wat jeugdverblijven bezocht. Tijdens die zoektocht merkten we dat er een beperkt aanbod is waar jongeren met een beperking ook zonder problemen meekunnen op kamp”, klinkt het. “Dat bevestigde ook het centrum voor jeugdtoerisme (CJT) toen we met hen in overleg gingen. Net die nood willen we nu invullen.”

Hoogste comfortscore

De kamers van De Groene Long, zoals het jeugdverblijf gedoopt werd, hebben allen stapelbedden, voldoende stopcontacten en een aparte sanitaire cel met lavabo en rolstoeltoegankelijk toilet. In de gemeenschappelijke badkamer zijn vijf grote inloopdouches voorzien. Het jeugdverblijf bestaat verder ook nog uit twee grote eetruimtes en een zithoek. “Het komt erop neer dat het geheel toegankelijk is voor mensen met een beperking”, vervolgt CEO Luc Verhulst. “Bovendien hebben we het label Toerisme voor Autisme behaald en zitten we in de hoogste comfortscore (score C) als jeugdverblijf. Hierdoor moeten verenigingen zich niet langer afvragen of ze hun werking en kampen ook kunnen openstellen voor mensen met beperkte mobiliteit bijvoorbeeld. Bij ons is iedereen welkom en kan iedereen op kamp komen. In totaal hebben we plaats voor 68 personen.”

Sanapolis, een vzw met volgens de CEO ‘beperkte middelen’, kon voor de realisatie van het jeugdverblijf beroep doen op bedrijven die het project genegen zijn, namelijk Boss Paints in Waregem voor de verf en LS Bedding in Maldegem voor de matrassen.

De Groene Long kan geboekt worden via de website www.kampas.be. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier