Proeven van beeld en sport tijdens buitenschoolse activiteiten

Marijke Van Rintel van de Diksmuidse jeugddienst en schepen van Jeugd Marc De Keyrel voor zaal Triangel in Nieuwkapelle. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

De stedelijke vrijetijdsdiensten van Diksmuide lanceerden een proefproject met een aanbod aan buitenschoolse activiteiten in de dorpen.

In Esen, Nieuwkapelle, Vladslo en Keiem, dorpen waar ook een school is, is er sinds september en nog tot december een aanbod aan beeld en sport. Woumen, Beerst en Pervijze zijn vanaf januari aan de beurt. Zo wil het stadsbestuur enerzijds ontwikkelings- en speelkansen bieden aan kinderen en anderzijds de ouders ontlasten.

Sport- en leeractiviteiten

Tot december wordt een lessenreeks van zes sportactiviteiten en zes leeractiviteiten beeld voorzien in Keiem, Vladslo, Nieuwkapelle en Esen.

“In januari gaan we van start in Woumen, Beerst en Pervijze. De flyers met het programma werden verdeeld in de verschillende scholen”, licht Marijke Van Rintel van de Diksmuidse jeugddienst toe.

Beeldende kunst

“De lessen beeldende kunst worden georganiseerd in samenwerking met de Kunstacademie Poperinge. De kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar worden in zes lessen ondergedompeld in een wereld van kleur, lijn, vorm, ruimte en compositie met ruimte voor experiment en fantasie. Deelnameprijs is 30 euro, kansentarief 6 euro.”

“Daarnaast wordt ook de kans gegeven om te proeven van sport. Om de twee weken kunnen kinderen uit de derde kleuterklas, het eerste en tweede leerjaar spelenderwijs wat bewegingsvaardigheden leren ontwikkelen, kostprijs hiervan 20 euro en 4 euro kansentarief.”

Locaties

Proeven van beeld kan in OC Ingelram in Esen, OC Triangel in Nieuwkapelle, in Vladslo in OC De Zwaan, in Keiem in een klaslokaal van GBS Klavertje Vier. Start is telkens om 16.20 uur om te eindigen om 18 uur.

Sport vindt plaats in OC Ingelram in Esen, OC Triangel in Nieuwkapelle, de turnzaal van VBS Vladslo, OC De kring in Keiem, OC De Zwaan in Vladslo.

Vrijwilligers gezocht

Meer info bij de stedelijke Jeugddienst, Kon. Albertstraat 24 in Diksmuide; 051 79 32 73; jeugd@diksmuide.be. Inschrijven kan via https://webshopdiksmuide.recreatex.be/Register. Wie problemen ervaart met het online systeem of vragen heeft, kan terecht bij de collega’s van de jeugddienst, jeugd@diksmuide.be, 051 79 32 73.

Om de kinderen van en naar het aanbod te kunnen brengen, worden vrijwilligers gezocht. Wie een handje wil helpen, kan contact opnemen met de jeugddienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier